Εδώ οι μικρές και σημαντικές αλλαγές που σας προσφέρει το iOS 15.4

Εδώ οι μικρές και σημαντικές αλλαγές που σας προσφέρει το iOS 15.4

Η κυκλοφορία του iOS 15.4 και του iPadOS 15.4 ξεκίνησε χθες και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τις βελτιώσεις που προσφέρουν οι ενημερώσεις στους χρήστες της Apple. Μερικές από τις μικρές αλλαγές που υπάρχουν είναι η νέα προσαρμοσμένη διεπαφή τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ρυθμίσεις iCloud, το γραφικό στοιχείο Apple Wallet, η προσθήκη σημειώσεων στους κωδικούς πρόσβασης της αλυσίδας κλειδιού, η κάμερα στην εφαρμογή Μεγεθυντικός φακός και η ενσωμάτωση του SharePlay σε όλο το OS/Share Sheet. Από την άλλη πλευρά, εδώ είναι οι μεγάλες αλλαγές από αυτές τις νέες ενημερώσεις:

FACE ID

Υποφέρουμε από αυτή τη φρικτή πανδημία εδώ και δύο χρόνια και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η χρήση μάσκας έξω μειώνει την άνεση του Face ID μας. Λοιπόν, αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα με το iOS 15.4. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιούν αβίαστα, ακόμη και όταν φορούν μάσκες. Σύμφωνα με την Apple, το σύστημα θα επικεντρωθεί τώρα στη σάρωση των μοναδικών χαρακτηριστικών γύρω από την περιοχή των ματιών για έλεγχο ταυτότητας.

Αυτή είναι μια επιλογή που θα πρέπει να ρυθμίσετε όταν λάβετε την ενημέρωση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να επιλέξετε ένα αναγνωριστικό προσώπου με πλήρη αναγνώριση προσώπου που η Apple ισχυρίζεται ότι είναι πιο ακριβές. Αυτό είναι διαθέσιμο στα iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

EMOJI

Δεν είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ενημέρωσης που θα σας ενθουσιάσει, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσετε. Σε αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες της Apple θα λάβουν πάνω από 37 νέους χαρακτήρες emoji όπως το Melting Face, το Sauting Face, το Heart Hands, το Beans, το Peaking Face, το Tears of Joy και πολλά άλλα.

UNIVERSAL CONTROL

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά iPad και Mac στο τραπέζι σας όταν εργάζεστε, είναι ένα καλό νέο ότι η Apple προσφέρει τώρα τη δυνατότητα Universal Control σε αυτήν την ενημέρωση. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ποντίκι, πληκτρολόγιο και επιφάνεια αφής για πολλές οθόνες. Σε αυτήν την ενημέρωση, ο κέρσορας του ποντικιού και το πληκτρολόγιο μπορούν να μετακινούνται ομαλά μεταξύ συσκευών όπου το iCloud θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΩΝ 

O προσωπικός αυτοματισμός είναι επωφελής για να σας επιτρέπει να ενημερώνεστε για τα πράγματα που συμβαίνουν στο τηλέφωνό σας και να εκτελείτε συγκεκριμένες ενέργειες αμέσως. Ωστόσο, οι ειδοποιήσεις σχετικά με αυτό μπορεί να είναι πραγματικά εκνευριστικές. Ευτυχώς, το νέο iOS 15.4 και το iPadOS 15.4 προσφέρουν μια λύση για αυτό. Τώρα, οι χρήστες της Apple μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εναλλαγή για να απενεργοποιήσουν αυτές τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε απλά να πατήσετε στον αυτοματισμό και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή “Ειδοποίηση κατά την εκτέλεση”.

IPHONE TAP TO PAY

Είναι ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές και πολλά υποσχόμενες προσθήκες σε αυτήν την ενημέρωση για συσκευές Apple. Το iOS 15.4 περιλαμβάνει το API που επιτρέπει τη λειτουργία Tap to Pay σε iPhone που θα επιτρέψει άψογες ανέπαφες συναλλαγές πληρωμών στο μέλλον. Δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα είναι χρήσιμη αυτή η δυνατότητα, καθώς χρειάζεται υποστήριξη από εφαρμογές τρίτων και η Apple εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με το Stripe και το Shopify. Αλλά μόλις όλα είναι εντάξει, περιμένετε τη μέγιστη άνεση την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε χρησιμοποιώντας μόνο τη συσκευή σας Apple.

SIRI VOICE

Η ενημέρωση περιλαμβάνει μια νέα φωνή για τη Siri, η οποία ηχογραφήθηκε από ένα μέλος της κοινότητας LGBTQ+. Σύμφωνα με την Apple, δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για να επιλέξουν μια φωνή που τους μιλάει. Για όσους ανυπομονούν να το ακούσουν, η ουδέτερη ως προς το φύλο φωνή εξακολουθεί να φέρει τη φυσική κλίση και τις ομαλές μεταβάσεις που ακούγονται στις άλλες φωνές του Siri.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *