To Pinterest επιτρέπει πλέον την κοινή χρήση περιεχομένου σε άλλες πλατφόρμες

To Pinterest επιτρέπει πλέον την κοινή χρήση περιεχομένου σε άλλες πλατφόρμες

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να ανακτήσει το κοινό που έχασε λόγω του ανταγωνισμού με άλλες πλατφόρμες, το Pinterest κάνει βήματα μπροστά προσφέροντας μια ποικιλία εκπλήξεων. Μετά το κονδύλι 20 εκατομμυρίων δολαρίων Creator Rewards στις ΗΠΑ και την εισαγωγή εργαλείων για συνδέσμους συνεργατών, τώρα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να μοιράζονται δημοσιευμένα Pins ιδεών σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook και Instagram.

Την ανακοίνωση έδωσε το Instagram την περασμένη Δευτέρα σε ανάρτησή του στο blog. Σύμφωνα με αυτό, η εγγενής μορφή δημοσίευσης θα ληφθεί ως βίντεο με υδατογράφημα με όλες τις σελίδες του Idea Pin ραμμένες μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα τελειώσει με μια κάρτα τέλους που εμφανίζει το όνομα και το όνομα χρήστη του δημιουργού.

Για να ξεκινήσετε το Idea Pin Sharing, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το εικονίδιο “FBStories” ή “IG Stories” στο μενού κοινής χρήσης. Αφού επιλέξετε την πλατφόρμα στην οποία θέλετε να μοιραστείτε το αρχείο, η εφαρμογή θα μεταφέρει τους χρήστες στο Facebook ή στο Instagram με ανοιχτή τη ροή δημιουργίας ιστορίας και επικολλημένο το βίντεο με το υδατογράφημα Idea Pin. Στη συνέχεια, μπορούν να επεξεργαστούν και να δημοσιεύσουν το Idea Pin.

Από την άλλη πλευρά, το Instagram ανέφερε επίσης ότι η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει την κοινή χρήση περιεχομένου σε άλλες πλατφόρμες όπως Snapchat και το TikTok. Σε αυτό, συμβαίνει η ίδια διαδικασία όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν και να ανεβάσουν το υδατογραφημένο περιεχόμενο Idea Pin. Ωστόσο, ενώ η δυνατότητα κοινής χρήσης φαίνεται να είναι καλή ιδέα για τους δημιουργούς περιεχομένου του Pinterest να προσεγγίσουν άλλα είδη κοινού από άλλες πλατφόρμες, υπάρχει πιθανότητα το περιεχόμενο να υποβαθμιστεί στις ροές λόγω υδατογράφημα.

Παρόλα αυτά, το Pinterest εξακολουθεί να πιέζει για την ιδέα του με την ελπίδα να υπογραμμίσει πόσο «διαφορετική» είναι η δημιουργία περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

«Οι δημιουργοί στο Pinterest είναι σημαντικοί”  γράφει το Pinterest στην ανάρτησή του στο Newsroom. «Το Pinterest είναι ένα περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί σκόπιμα για να είναι πιο θετικό – όπου οι άνθρωποι εμπνέονται και ζωντανεύουν τις ιδέες ενός δημιουργού. Αυτό σημαίνει πιο ενεργή αφοσίωση, αντί για μετρήσεις ματαιοδοξίας. Οι ιδέες ανακαλύπτονται αντί να εξαφανίζονται σε μια χρονολογική ροή… Διαρκούν για πάντα και είναι ένας τρόπος για τους δημιουργούς να αυξήσουν το κοινό στο Pinterest. Στην καρτέλα «Παρακολούθηση» του Pinterest, οι Pinners βρίσκουν μια ροή ιδεών σε πλήρη οθόνη για κύλιση και αλληλεπίδραση με φρέσκο ​​περιεχόμενο από επωνυμίες και δημιουργούς, έτσι ώστε οι Idea Pins να συνεχίσουν να είναι ανιχνεύσιμες από όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *