O Ζελένσκι υπογράφει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

O Ζελένσκι υπογράφει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Τα κρυπτονομίσματα θα είναι σύντομα μια νόμιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία, χάρη σε ένα νέο νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy. Το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας ανάρτησε σήμερα στο Twitter ότι τόσο τα ξένα όσο και τα ουκρανικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν άδεια λειτουργίας στη χώρα. Οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα μπορούν σύντομα να ανοίγουν λογαριασμούς και σε τράπεζες της Ουκρανίας. Ο κόσμος έχει στείλει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτογράφησης στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού στρατού, των ομάδων βοήθειας, των χακτιβιστών και των καθημερινών πολιτών.

«Η υπογραφή αυτού του Νόμου από τον Πρόεδρο είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την έξοδο του τομέα κρυπτογράφησης από τη σκιά και την έναρξη μιας νόμιμης αγοράς για εικονικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία», έγραψε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας στην ανακοίνωσή του για την υπογραφή του νόμου.

Το κρυπτονόμισμα τεχνικά δεν ήταν παράνομος στην Ουκρανία (εξ ου και τα εκατομμύρια σε δωρεές και η θέση του έθνους ως η κορυφαία χώρα στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων). Όμως, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία έχουν λίγο πολύ λειτουργήσει σε μια νόμιμη γκρίζα ζώνη. Ούτε άνθρωποι ούτε εταιρείες στην Ουκρανία μπορούσαν να κατέχουν ή να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα στην αγορά, για παράδειγμα. Η άνοδος του εγκλήματος κρυπτογράφησης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να πατάξει τον κλάδο.

Ο νέος νόμος ορίζει ένα νομικό πλαίσιο για την ύπαρξη της ανερχόμενης βιομηχανίας κρυπτογράφησης της Ουκρανίας, καθώς και επιστρατεύει την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας και την Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου της για να λειτουργήσουν ως ρυθμιστικές αρχές. Ανοίγει επίσης το δρόμο για περισσότερους νόμους και έναν φορολογικό κώδικα για την κρυπτογράφηση, ο οποίος, ελπίζουμε, θα νομιμοποιήσει περαιτέρω τη βιομηχανία κρυπτογράφησης στην Ουκρανία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *