Το Android 13 μπορεί τελικά να καταργήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις  

Το Android 13 μπορεί τελικά να καταργήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις  

H Google αποκάλυψε ότι το Android 13 μπορεί τελικά να καταργήσει πολλές ενοχλητικές ειδοποιήσεις χάρη στις εφαρμογές που τώρα απαιτούν την άδειά σας για να σας στέλνουν ειδοποιήσεις. 

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου που ανακοινώνει τη δεύτερη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 13, ο αντιπρόεδρος μηχανικής της Google, David Burke, εξήγησε ότι για να «βοηθήσουν τους χρήστες να εστιάσουν στις ειδοποιήσεις που είναι πιο σημαντικές για αυτούς […] εφαρμογές που στοχεύουν το Android 13 θα πρέπει να ζητήσουν άδεια ειδοποίησης από τον χρήστη πριν από τη δημοσίευση ειδοποιήσεων.”

Ενώ το Android 13 απέχει ακόμη λίγο από την κυκλοφορία, αυτή η δυνατότητα είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να περιμένουμε από την πιο πρόσφατη επανάληψη του Android, καθώς θα συμβάλει δραματικά στη μείωση των άσκοπων μηνυμάτων push που γεμίζουν τη γραμμή ειδοποιήσεων, αφού δεν έχετε χρησιμοποιήσει εφαρμογή σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Παράλληλα με αυτό το εργαλείο πρόληψης ειδοποιήσεων, το Android 13 έχει επίσης ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει με μια ποικιλία άλλων εργαλείων απορρήτου, προκειμένου να διατηρείται η συσκευή σας πιο ασφαλής. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν ένα εργαλείο επιλογής φωτογραφιών για να μοιράζεστε μόνο μέρος της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας και νέες «άδειες χρόνου εκτέλεσης για κοντινές συσκευές Wi-Fi», που θα σας εμποδίσουν να αποκαλύψετε την ακριβή τοποθεσία σας τόσο πολύ.

 Εδώ είναι η προτροπή που θα σας δοθεί για να καταργήσετε επιτέλους τις ειδοποιήσεις.

Παράλληλα με αυτές τις αλλαγές απορρήτου, η δεύτερη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 13 θα δει επίσης την εισαγωγή του Bluetooth LE Audio, το οποίο μπορεί να μεταδίδει ήχο σε χαμηλότερους ρυθμούς bit σε υψηλότερη ποιότητα. Ως αποτέλεσμα, το Bluetooth LE Audio θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από τις συσκευές σας, αυξάνοντας τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *