Τα Windows 11 προσθέτουν μια πολιτική αποκλεισμού BitLocker για μονάδες USB

Τα Windows 11 προσθέτουν μια πολιτική αποκλεισμού BitLocker για μονάδες USB

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση των Windows 11 με μια μακρά λίστα αλλαγών, βελτιώσεων και επιδιορθώσεων για γνωστά προβλήματα, διαθέσιμη για όλα τα Windows Insider που θα εγκαταστήσουν το Windows 11 Insider Preview Build 22579 το κανάλι προγραμματιστών.

Το κύριο σημείο της έκδοσης, ωστόσο, είναι μια νέα πολιτική για τους διαχειριστές των Windows που θέλουν να εξαιρέσουν αφαιρούμενες μονάδες USB από την κρυπτογράφηση BitLocker.

«Αυτό θα λύσει το πρόβλημα της αυτόματης ή τυχαίας κρυπτογράφησης της αποθήκευσης που είναι ενσωματωμένη σε εξειδικευμένες συσκευές όπως βιντεοκάμερες, συσκευές εγγραφής φωνής, συστήματα συνδιάσκεψης, ιατρικές συσκευές και πολλά άλλα», είπε η ομάδα του Windows Insider.

“Όταν αυτή η πολιτική είναι ενεργοποιημένη, δεν θα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τον χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται στη λίστα εξαιρέσεων και δεν θα σας ζητηθεί κρυπτογράφηση εάν συνδέσετε τέτοιο χώρο αποθήκευσης σε μια συσκευή ενώ “Απαγόρευση πρόσβασης εγγραφής σε αφαιρούμενες μονάδες δίσκου που δεν προστατεύονται από το BitLocker Η πολιτική είναι ενεργοποιημένη σε αυτό.”

Αυτήν τη στιγμή, η νέα πολιτική μπορεί να διαμορφωθεί μόνο από διαχειριστές IT μέσω προσαρμοσμένων προφίλ διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM) και Windows-πελάτη χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις OMA-URI (Open Mobile Alliance Uniform Resource Identifier).

Η λεπτομερής διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι διαχειριστές για τον αποκλεισμό του αποθηκευτικού χώρου από την κρυπτογράφηση απαιτεί από αυτούς να συγκεντρώσουν τα αναγνωριστικά υλικού των συσκευών που θέλουν να εξαιρέσουν και να διαμορφώσουν την Πολιτική λίστας αποκλεισμού BitLocker στο Intune χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράφονται στη σημερινή ανακοίνωση.

Η Microsoft ζήτησε από τους Windows Insiders που θα δώσουν μια ευκαιρία στη νέα πολιτική να υποβάλουν τυχόν σχόλια που έχουν χρησιμοποιώντας το Feedback Hub (WIN + F) στην περιοχή Ασφάλεια και απόρρητο > BitLocker και κρυπτογράφηση συσκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *