Τα Windows 11 θα προσθέσουν ένα υδατογράφημα εάν χρησιμοποιείτε μη υποστηριζόμενο υλικό

Τα Windows 11 θα προσθέσουν ένα υδατογράφημα εάν χρησιμοποιείτε μη υποστηριζόμενο υλικό

Η Microsoft δεν δεσμεύει απλώς υδατογραφήματα για μη ενεργοποιημένα ή αντίγραφα των Windows. H πιο πρόσφατη έκδοση προεπισκόπησης έκδοσης των Windows 11 22000.588 ) εφαρμόζει ένα υδατογράφημα στην επιφάνεια εργασίας, εάν χρησιμοποιείτε μια λύση για την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος σε μη υποστηριζόμενο υλικό. Δοκιμάστε το και θα δείτε μια ειδοποίηση “δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος” που σας ζητά να επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις για να μάθετε περισσότερα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν περιορισμοί χαρακτηριστικών.

Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει το υδατογράφημα σε πρόχειρες εκδόσεις των Windows 11 που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο. Η συμπερίληψή του στην Προεπισκόπηση έκδοσης υποδεικνύει ότι η Microsoft είναι έτοιμη να μεταφέρει την ειδοποίηση σε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση λογισμικού στο εγγύς μέλλον.

Τα Windows 11 απαιτούν επίσημα είτε έναν επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς είτε ένα τσιπ AMD που βασίζεται σε αρχιτεκτονική Zen+ ή Zen 2. Πολλοί πιστεύουν ότι η αποκοπή είναι αυθαίρετη και έχουν χρησιμοποιήσει μια προσαρμογή μητρώου που έχει εγκριθεί από τη Microsoft για να παρακάμψουν έναν έλεγχο CPU και να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα χωρίς μήνυμα απόρριψης. Η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να μην παρέχει ενημερώσεις σε αυτούς τους υπολογιστές, αλλά το λογισμικό θα πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί.

Στην πράξη, ένα σήμα όπως αυτό είναι περισσότερο αποποίηση ευθυνών παρά αποτρεπτικό — είναι μια υπενθύμιση ότι η Microsoft δεν θα σας βοηθήσει εάν το λογισμικό συμπεριφέρεται λανθασμένα σε μη υποστηριζόμενο μηχάνημα. Εάν αισθάνεστε άνετα να παρακάμψετε τον έλεγχο της CPU στην αρχή, πιθανότατα μπορείτε να αφαιρέσετε και το υδατογράφημα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητικό εάν εκτελείτε τα Windows 11 σε υπολογιστή εκτός προδιαγραφών χωρίς προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *