Μια μήνυση κατηγορεί την Google για ενθάρρυνση συστημικής μεροληψίας κατά των μαύρων υπαλλήλων

Μια μήνυση κατηγορεί την Google για ενθάρρυνση συστημικής μεροληψίας κατά των μαύρων υπαλλήλων

Μια νέα αγωγή εναντίον της Google κατηγορεί την εταιρεία ότι προάγει μια «φυλετικά προκατειλημμένη εταιρική κουλτούρα» που προσφέρει στους μαύρους υπαλλήλους χαμηλότερους μισθούς και λιγότερες ευκαιρίες προόδου από τους λευκούς ομολόγους τους, αναφέρει το Reuters. Κατατέθηκε την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία υπέβαλε την πρώην υπεύθυνη προσλήψεων της διαφορετικότητας April Curley και άλλους νυν και πρώην μαύρους υπαλλήλους σε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας.

Το 2014, η Google προσέλαβε τον Curley για να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για τη σύνδεση της εταιρείας με τα κολέγια των Μαύρων. Λίγο αργότερα, ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε απαξιωτικά σχόλια από τους μάνατζέρ της, οι οποίοι φέρεται να την έκαναν στερεότυπα ως «θυμωμένη» μαύρη γυναίκα ενώ την περνούσαν για προαγωγές.

“Ενώ η Google ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορετικότητα, στην πραγματικότητα υποτιμούσε, υποτιμούσε και κακομεταχειριζόταν τους μαύρους υπαλλήλους της”, είπε ο δικηγόρος του Curley στο Reuters. Η καταγγελία σημειώνει ότι οι μαύροι αποτελούν μόνο το 4,4 τοις εκατό των εργαζομένων στη Google και περίπου το 3 τοις εκατό της ηγεσίας της.

Ο Curley δεν είναι το πρώτο άτομο που κατηγορεί την Google ότι προωθεί ένα εργασιακό περιβάλλον εχθρικό προς τους μαύρους υπαλλήλους και άλλους έγχρωμους. Στον απόηχο της αμφιλεγόμενης αποχώρησης από την εταιρεία, η Alex Hanna, πρώην υπάλληλος της ερευνητικής ομάδας Ethical AI του τεχνολογικού γίγαντα, είπε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Google αφού κουράστηκε από τις δομικές της ελλείψεις. «Με μια λέξη, η τεχνολογία έχει πρόβλημα λευκότητας», έγραψε η Hanna στο Medium εκείνη την εποχή. “Η Google δεν είναι απλώς ένας τεχνολογικός οργανισμός. Η Google είναι ένας λευκός τεχνολογικός οργανισμός.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *