Η Αριζόνα είναι η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει τις άδειες οδήγησης στο Apple Wallet

Η Αριζόνα είναι η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει τις άδειες οδήγησης στο Apple Wallet

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες, αλλά το Apple Wallet μπορεί επιτέλους να κατέχει την πολιτειακή άδεια οδήγησης.κάτοικοι της Αριζόνα μπορούν να προσθέσουν την άδεια οδήγησης ή την ταυτότητά τους στο Πορτοφόλι στο iPhone ή το Apple Watch τους. Αυτήν τη στιγμή περιορίζεται στην παρουσίαση των ψηφιακών καρτών σε ορισμένα σημεία ελέγχου TSA στο διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor του Phoenix, αλλά αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από τον κόπο να αναζητήσετε συμβατικά αναγνωριστικά όταν το τηλέφωνο ή το έξυπνο ρολόι σας είναι έτοιμο.

Η Apple υπόσχεται επίσης ευρύτερη διαθεσιμότητα πέρα ​​από τις οκτώ πολιτείες που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Το Κολοράντο, η Χαβάη, το Μισισιπή, το Οχάιο και το Πουέρτο Ρίκο έχουν επίσης δεσμευτεί να υποστηρίζουν ταυτότητες στο Wallet.

Η διαδικασία παραμένει τόσο εμπλεκόμενη όσο η Apple ανέφερε πέρυσι. Στο Πορτοφόλι στο iPhone σας, μπορείτε να προσθέσετε άδεια οδήγησης ή πολιτειακή ταυτότητα σαρώνοντας την κάρτα, τραβώντας μια selfie και κάνοντας κινήσεις του κεφαλιού για να αποδείξετε ότι η ταυτότητα είναι δική σας. Όταν έρθει η ώρα να παρουσιάσετε τα στοιχεία σας στο TSA, θα παρέχετε τη συγκατάθεσή σας μέσω Face ID ή Touch ID. Το TSA θα τραβήξει επίσης τη φωτογραφία σας για να επαληθεύσει τις κάρτες. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα iPhone 8 με iOS 15.4, ενώ θα θέλετε ένα Apple Watch Series 4 ή νεότερο χρησιμοποιώντας watchOS 8.4, αν θέλετε η δυνατότητα στον καρπό σας 

Η Apple υποστηρίζει ότι οι κάρτες στο Πορτοφόλι μπορεί να είναι πιο ασφαλείς από τις πραγματικές τους παγκόσμιους ομολόγους. Μοιράζεστε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες και δεν χρειάζεται να δείξετε τη συσκευή σας σε έναν υπάλληλο. Όλα τα δεδομένα άδειας οδήγησης και πολιτειακής ταυτότητας αποστέλλονται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και η απαίτηση για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας θα πρέπει να εμποδίζει τους άλλους να βλέπουν τα ευαίσθητα στοιχεία σας.

Το Android είχε το πλαίσιο για ψηφιακές άδειες οδήγησης από την έκδοση 11, αλλά συνήθως βασίζεται σε εφαρμογές τρίτων. Η Google ελπίζει να τυποποιήσει αυτά τα αναγνωριστικά μέσω μιας Android Ready SE Alliance που δημιούργησε πέρυσι, αν και αυτό πιθανότατα θα πάρει χρόνο καθώς οι προμηθευτές θα έρθουν στην αγορά. Προς το παρόν, η Apple φαίνεται να έχει το προβάδισμα όσον αφορά τα ψηφιακά αποθηκευμένα διαπιστευτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *