Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει άλλη μια μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση

Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει άλλη μια μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση

Στην Activision επιδόθηκε άλλη μια αγωγή για παρενόχληση στην εταιρεία. Μια ανώνυμη γυναίκα που εξακολουθεί να εργάζεται στην Activision Blizzard μήνυσε τον προγραμματιστή του παιχνιδιού σε δικαστήριο του Λος Άντζελες επειδή φέρεται ότι επέτρεψε τη σεξουαλική παρενόχληση και τις διακρίσεις. Η εταιρεία αντέδρασε επίσης εναντίον της όταν μοιράστηκε τις εμπειρίες της σε συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με την καταγγελία.

Όπως και με τις προηγούμενες δίκες, η γυναίκα κατηγόρησε την Activision Blizzard ότι επέτρεπε τακτικά την ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο ανώτερος διοικητικός βοηθός στον τομέα της πληροφορικής φέρεται να πιέστηκε να συμμετάσχει σε  περιπτώσεις  όπου οι γυναίκες παρενοχλούνταν και χαϊδεύονταν, γίνονταν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προβολές και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Της ζητήθηκε επίσης να κρατήσει τα παράπονά της απόρρητα, σύμφωνα με τη μήνυση, και υποτίθεται ότι αντιμετώπιζε έναν όλο και πιο εχθρικό χώρο εργασίας όσο περισσότερο μιλούσε.

Η ενάγουσα είπε ότι έκανε αίτηση για θέσεις αλλού στην εταιρεία για να αποφύγει τον σεξισμό στην πληροφορική και έγραψε στον πρόεδρο Άλεν Μπρακ (ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2021 καθώς το σκάνδαλο μεγάλωνε) για τα προβλήματα. Της προτάθηκε και ανέλαβε έναν χαμηλότερο αμειβόμενο ρόλο αλλού στην εταιρεία, αλλά σημείωσε ότι η αίτησή της για θέση εκτελεστικού βοηθού απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, λίγο αφότου είχε υποβάλει αίτηση τον Νοέμβριο.

Στη μήνυση, η γυναίκα απαιτεί αποζημίωση που περιλαμβάνει διαφυγόντα κέρδη και ιατρικά έξοδα. Ζητά επίσης λειτουργικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του Διευθύνοντος Συμβούλου Bobby Kotick, μιας εκ περιτροπής ομάδας ανθρώπινου δυναμικού (για την αποφυγή συγκρούσεων συμφερόντων) και τη χρήση μιας ουδέτερης εταιρείας για τη διερεύνηση περιστατικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *