Η Apple φέρεται ότι δεν συμμορφώθηκε με μια ολλανδική εντολή για άνοιγμα επιλογών πληρωμής εφαρμογών

Η Apple φέρεται ότι δεν συμμορφώθηκε με μια ολλανδική εντολή για άνοιγμα επιλογών πληρωμής εφαρμογών

Τον Ιανουάριο, η Ολλανδία διέταξε την Apple να επιτρέψει στις τοπικές διαθέσιμες εφαρμογές γνωριμιών να χρησιμοποιούν συστήματα τρίτων για τη συλλογή πληρωμών. Η εταιρεία είχε προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου για να συμμορφωθεί με την απόφαση διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόστιμα. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία δεν έχει ακόμη τηρήσει την εντολή με τρόπο που να ικανοποιεί τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για τους καταναλωτές και τις αγορές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple φέρεται να υπέβαλε μια νέα πρόταση που η ACM απέρριψε.λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το πώς διέφερε από την τρέχουσα προσέγγιση της εταιρείας Reuters. Όταν η Apple ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωνόταν με την εντολή της ACM τον Ιανουάριο, είπε ότι θα έπαιρνε προμήθεια 27 τοις εκατό από συναλλαγές τρίτων. Μέχρι σήμερα, η ρυθμιστική αρχή έχει επιβάλει στην Apple πρόστιμο ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 49 εκατομμύρια δολάρια). H  ACM θα επιβάλει και πάλι πρόστιμο στην Apple την επόμενη εβδομάδα. Σε εκείνο το σημείο, η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη υψηλότερες χρηματικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται καθώς η Apple και άλλοι φορείς εκμετάλλευσης καταστημάτων εφαρμογών αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση να ανοίξουν τις αγορές τους σε συστήματα πληρωμών τρίτων. Τον περασμένο Αύγουστο, η Νότια Κορέα ψήφισε νόμο που απαιτεί από όλα τα μεγάλα καταστήματα εφαρμογών να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής. Την τελευταία εβδομάδα, αυτή η πίεση και η αυξανόμενη πιθανότητα οι ΗΠΑ και η ΕΕ να εγκρίνουν παρόμοια νομοθεσία μεταφράστηκε στην ανακοίνωση της Google ότι θα συνεργαστεί με το Spotify για να δοκιμάσει εναλλακτικές λύσεις στο σύστημα χρέωσης του Play Store. Η Apple έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί σε αυτές τις προσπάθειες, υποστηρίζοντας ότι θα επιβάλουν νέους κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο στους πελάτες της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *