Το Spotify δοκιμάζει μια νέα λειτουργία αυτοκινήτου που επικεντρώνεται σε φωνητικές εντολές

Το Spotify δοκιμάζει μια νέα λειτουργία αυτοκινήτου που επικεντρώνεται σε φωνητικές εντολές

Το Spotify δοκιμάζει μια νέα “Λειτουργία αυτοκινήτου” σε λίγους χρήστες . Πέρυσι η εταιρεία απέσυρε την παλιά της λειτουργία Car View, εξηγώντας ότι έπρεπε να ανοίξει το δρόμο για «νέες καινοτομίες». Η νέα διεπαφή στο αυτοκίνητο, που ονομάζεται “Car Mode”, φαίνεται να είναι περισσότερο εστιασμένη στα φωνητικά χειριστήρια από την παλαιότερη έκδοση. Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να μην εξετάζει εάν η αναγνώριση φωνής με hands-free κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη (ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν φωνητικά χειριστήρια περισσότερο αποσπώνταιΑλλά η νέα ανανέωση προσφέρει λιγότερες οπτικές περισπασμούς και καθαρότερη διεπαφή.

Σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης της έκδοσης Android του Spotify Car Mode που δημοσιεύτηκαν  , οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωνητικά χειριστήρια για να αναζητήσουν καλλιτέχνες, να περιηγηθούν σε άλμπουμ, να παίξουν ή να κάνουν παύση, να προχωρήσουν γρήγορα και να κάνουν “μου αρέσει” ένα τραγούδι. Η νέα λειτουργία αυτοκινήτου φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο απασχολημένη από την παλαιότερη έκδοση, με απλοποιημένη “Προβολή προγράμματος αναπαραγωγής” και μια καρτέλα “Βιβλιοθήκη” που σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε μουσική ή podcast που ακούσατε πρόσφατα. 

Οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Amazon έχουν ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν περισσότερες δυνατότητες αναγνώρισης φωνής σε μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων. Tα φωνητικά χειριστήρια θα είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό στα αυτόνομα οχήματα. Το Spotify αναμφίβολα προσπαθεί να μείνει μπροστά από αυτήν την τάση. Τον περασμένο μήνα, το Spotify παρουσίασε επίσημα το Car Thing, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής αυτοκινήτου με φωνητικά χειριστήρια, μετά από μια εκτεταμένη περίοδο δοκιμής  . Αλλά για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν επιπλέον για μια εμπειρία ακρόασης στο αυτοκίνητο χωρίς χέρια, η νέα λειτουργία του Spotify θα είναι μια ευπρόσδεκτη επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *