Το Google Chrome ενημερώθηκε για να αντιμετωπίσει ένα ελάττωμα ασφαλείας με βαθμολογία “Υψηλή” που χρησιμοποιείται στην άγρια ​​φύση  

Το Google Chrome ενημερώθηκε για να αντιμετωπίσει ένα ελάττωμα ασφαλείας με βαθμολογία “Υψηλή” που χρησιμοποιείται στην άγρια ​​φύση  

H Google έχει ενημερώσει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές στην έκδοση 99.0.4844.84. Η ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού που βασίζεται στο Chromium θα είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Η ενημέρωση περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για μια ευπάθεια ασφαλείας με βαθμολογία “Υψηλή”. Η Google επιβεβαίωσε ότι ένα exploit που χρησιμοποιεί το ελάττωμα ασφαλείας “υπάρχει στη φύση”.

Το αρχείο καταγραφής αλλαγών για το Google Chrome v99.0.4844.84 είναι αρκετά μικρό καθώς η φαινομενικά μικρή ενημέρωση δεν περιέχει νέες δυνατότητες ή λειτουργίες. Αντίθετα, η ενημέρωση περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για ένα ελάττωμα ασφαλείας με ετικέτα CVE-2022-1096. Το σφάλμα περιγράφεται ως “Σύγχυση τύπων στο V8”.

Η Google έχει αναγνωρίσει ότι η ερευνητική ομάδα ασφαλείας ενημερώθηκε για το σφάλμα από τρίτο μέρος ή «εξωτερικούς ερευνητές». Το σφάλμα έφτασε στην Google στις 23 Μαρτίου 2022 και όπως φαίνεται από την ενημέρωση, η εταιρεία ανέπτυξε μια ενημέρωση κώδικα μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Ο γίγαντας της αναζήτησης απέφυγε να προσφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το ελάττωμα, κυρίως επειδή υπάρχει εκμετάλλευση για το CVE-2022-1096 στη φύση.

Καθώς πρόκειται για ενημέρωση ασφαλείας, συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όλους τους χρήστες του Google Chrome να ενημερώνουν τα προγράμματα περιήγησής τους στην πιο πρόσφατη έκδοση. Αν και η Google έχει δηλώσει ότι η ενημέρωση θα “κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες”, δεν φαίνεται να είναι κλιμακωτή ή σταδιακή κυκλοφορία. Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, κάντε κλικ στο μενού “τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη Βοήθειακαι πατήστε Σχετικά με το Google Chrome.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *