Το Apple Pay κλείνει το παραθυράκι που επέτρεπε στους Ρώσους χρήστες να πληρώνουν με κάρτες Mir  

Το Apple Pay κλείνει το παραθυράκι που επέτρεπε στους Ρώσους χρήστες να πληρώνουν με κάρτες Mir  

To Apple Pay δεν θα υποστηρίζει πλέον το ρωσικό σύστημα πληρωμών με κάρτα Mir, κλείνοντας ένα κενό που επιτρέπει στους Ρώσους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία εν μέσω οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

«Η Apple ενημέρωσε το NSPK [το Εθνικό Σύστημα Κάρτας Πληρωμών της Ρωσίας] ότι αναστέλλει την υποστήριξη των καρτών «Mir» στην υπηρεσία πληρωμών Apple Pay», αναφέρει μια μεταφρασμένη ανακοίνωση στον ιστότοπο της Mir . “Από τις 24 Μαρτίου, η μεταφόρτωση νέων καρτών “Mir” στην υπηρεσία δεν ήταν διαθέσιμη.” Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι τυχόν κάρτες Mir που είχαν προστεθεί προηγουμένως στο Apple Pay θα σταματήσουν να λειτουργούν τις επόμενες ημέρες. Η Apple Pay πρόσθεσε για πρώτη φορά υποστήριξη για κάρτες Mir πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Mir ανήκει στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και ιδρύθηκε ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Στατιστικά στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα λένε ότι οι κάρτες Mir αποτελούν περίπου το 32 τοις εκατό όλων των νέων καρτών που εκδίδεται στη χώρα.

H Google λαμβάνει επίσης μέτρα για να διακόψει τους δεσμούς με τη Mir, αναφέρει η WSJ. Η εταιρεία φέρεται να διέκοψε ένα πιλοτικό πρόγραμμα – το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο – που επέτρεπε στους χρήστες να συνδέσουν τις κάρτες Mir στο Google Pay. “Το Google Pay θέτει σε παύση τις υπηρεσίες που σχετίζονται με πληρωμές στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της διακοπής των υπηρεσιών πληρωμών εκτός ελέγχου μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωση στο WSJ.

Πολλοί Ρώσοι χρήστες έχουν αποκοπεί από το Apple Pay και το Google Pay μετά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από διάφορες χώρες σε μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank και Otkritie FC Bank. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Visa και η MasterCard ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, εμποδίζοντας τους Ρώσους να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες εκτός της χώρας ή για διεθνείς διαδικτυακές πληρωμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *