Η Intel διαφημίζει την πρώτη επιτραπέζια GPU της σειράς Arc A ενόψει της καλοκαιρινής κυκλοφορίας  

Η Intel διαφημίζει την πρώτη επιτραπέζια GPU της σειράς Arc A ενόψει της καλοκαιρινής κυκλοφορίας  

Η  Intel μόλις παρουσίασε λεπτομερώς τις πρώτες της GPU φορητών υπολογιστών Arc, αλλά ήδη διαφημίζει τα σχέδιά της για επιτραπέζιους υπολογιστές. Η εταιρεία πρόσφερε μια ματιά σε μια κάρτα γραφικών Arc A-series Limited Edition που θα φτάσει κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι . Δεν υπάρχουν προδιαγραφές ή τιμές, δυστυχώς, αλλά η σχεδίαση διπλού ύψους και η ψύξη με δύο ανεμιστήρες καθιστούν σαφές ότι αυτό απευθύνεται απευθείας σε παίκτες που κανονικά αγόραζαν πλακέτες AMD ή NVIDIA.

Intel Arc A-series Limited Edition desktop GPU

Οι πρώιμες επιτραπέζιες GPU Arc αναμένεται να υποστηρίζουν μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ακτίνων με επιτάχυνση υλικού και της υπερδειγματοληψίας βάσει τεχνητής νοημοσύνης. Η Intel αναπτύσσει ήδη GPU δεύτερης γενιάς, με το παρατσούκλι Battlemage, και αναμένει ότι το υλικό τρίτης γενιάς Celestial θα στοχεύει στο στρατόπεδο των «υπερ-ενθουσιαστών».

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε εάν τα μοντέλα επιτραπέζιων υπολογιστών Arc θα προσφέρουν πραγματικά ανταγωνιστική απόδοση. Ωστόσο, αυτή η τελευταία καθυστέρηση δεν βοηθά. Η NVIDIA είναι έτοιμη να παραδώσει τις πρώτες GPU που βασίζονται στο Ampere Next (πιθανώς τη σειρά RTX 40) αργότερα φέτος και η AMD θα ακολουθήσει το παράδειγμά της με τη σειρά Radeon RX 7000. Η Intel στοχεύει σε έναν κινούμενο στόχο και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι μια κάρτα που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι θα κρατήσει τη δική της έναντι των τελευταίων που έχει να προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *