FBI: 65 άτομα συνελήφθησαν σε όλο τον κόσμο για τo  BEC Bust

FBI: 65 άτομα συνελήφθησαν σε όλο τον κόσμο για τo BEC Bust

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τις συλλήψεις 65 ατόμων στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της απάτης μέσω επιχειρηματικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (BEC).

Οι απατεώνες BEC στοχεύουν συνήθως υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση ή την εξουσιοδότηση τραπεζικών μεταφορών, είτε από παραβιασμένο είτε από πλαστό λογαριασμό email.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους λογαριασμούς, οι απατεώνες στέλνουν νόμιμα αιτήματα για τραπεζικά εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν.

Αυτές οι επιθέσεις έχουν παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο, και μόνο πέρυσι το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος (IC3) του FBI έλαβε αναφορές για επιθέσεις που προκάλεσαν προσαρμοσμένες ζημίες κοντά στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

ονομασία Operation Eagle Sweep, η πρόσφατα ανακοινωθείσα καταστολή του BEC ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη υπόπτων στις Ηνωμένες Πολιτείες (43), τη Νιγηρία (12), τη Νότια Αφρική (9), τον Καναδά (2) και την Καμπότζη (1).

Σύμφωνα με το FBI, η επιχείρηση επιβολής του νόμου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και στόχευε απατεώνες της BEC που πιστεύεται ότι προκάλεσαν ζημιές άνω των 51 εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερα από 500 θύματα στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των συλληφθέντων, το FBI κατονόμασε τους Bright Osaghni και Osatohanmwen Oriakhi, αμφότεροι από το Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι στόχευσαν εκατοντάδες θύματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά και προκάλεσαν εκτιμώμενες απώλειες άνω των 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Operation Eagle Sweep ακολουθεί Operation Wire Wire το 2018 και το Operation reWired το 2019, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη περισσότερων από 300 ατόμων για την ύποπτη συμμετοχή τους σε προγράμματα BEC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *