Η Samsung θέλει να φτιάξετε το τηλέφωνό σας με το iFixit στο τελευταίο βήμα προς την ελαχιστοποίηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων  

Η Samsung θέλει να φτιάξετε το τηλέφωνό σας με το iFixit στο τελευταίο βήμα προς την ελαχιστοποίηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων  

H Samsung ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι συσκευών της σειράς Galaxy S20 ή S21 ή του Galaxy Tab S7+ θα μπορούν να επισκευάσουν τη συσκευή τους εάν βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά, η Samsung θα βοηθήσει επίσημα τους χρήστες να αντικαταστήσουν τις διατάξεις οθόνης, το πίσω γυαλί και τις θύρες φόρτισης, αλλά στο μέλλον, αυτή η λίστα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε περισσότερες συσκευές. Η εταιρεία θα σας επιτρέψει ακόμη και να επιστρέψετε τα παλιά εξαρτήματα, ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν με υπευθυνότητα.

Βοηθώντας τη Samsung με αυτά τα σχέδια είναι το iFixit, ένας ιστότοπος που περιέχει πολλά μαθήματα επισκευής για αμέτρητα τηλέφωνα. Ενώ το iFixit συνήθως παρέχει μια λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για επισκευές, η Samsung λέει ότι θα παρέχει πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά συσκευών και εργαλεία επισκευής στους πελάτες της.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη, ο Ramon Gregory, Senior Vice President of Customer Care της Samsung Electronics America, δήλωσε:

«Στη Samsung, δημιουργούμε περισσότερους τρόπους για τους καταναλωτές να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας με εμπειρίες premium φροντίδας. Η διαθεσιμότητα αυτοεπισκευής θα προσφέρει στους καταναλωτές μας την ευκολία και περισσότερες επιλογές για βιώσιμες λύσεις.»

Ο Kyle Wiens, ο Διευθύνων Σύμβουλος του iFixit, είπε επίσης για τη συνεργασία:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμβουλευόμαστε τη Samsung για να τη βοηθήσουμε να αναπτύξει μια λύση για ανταλλακτικά DIY και πληροφορίες επισκευής. Κάθε φορά που επισκευάζετε μια συσκευή, βοηθάτε τον πλανήτη».

Η Samsung είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία επισκευής θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι. Δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες άλλες συσκευές της θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, αλλά είπε ότι θα το επεκτείνει σε περισσότερες από τις συσκευές της αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *