Προσοχή: Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών των Windows 11 της AMD ενδέχεται να ανακατεύουν τις ρυθμίσεις της CPU Ryzen στο BIOS

Προσοχή: Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών των Windows 11 της AMD ενδέχεται να ανακατεύουν τις ρυθμίσεις της CPU Ryzen στο BIOS

Τον περασμένο μήνα, η AMD κυκλοφόρησε την υποστήριξη τεχνολογίας αναβάθμισης εικόνας Radeon Super Resolution (RSR) μέσω της ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης Radeon Adrenalin 22.3.1 WHQL, μια δυνατότητα που λειτουργεί αρκετά καλά σύμφωνα με την οπτική δοκιμή.

Ωστόσο, ίσως εν αγνοία της AMD, το πρόγραμμα οδήγησης ενδέχεται να έχει εισάγει ένα πρόβλημα στο υλικολογισμικό με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις του επεξεργαστή Ryzen να ανακατεύονται ή να επαναφέρονται. Ένας χρήστης του φόρουμ του ComputerBase «der-Kalli» αναφέρει αυτό το πρόβλημα που παρατήρησε μετά την αναβάθμιση στο πρόγραμμα οδήγησης 22.3.1. Ψάχνοντας τριγύρω, βρίσκουμε και άλλους στο διαδίκτυο, όπως αυτό το Redditor με το όνομα χρήστη “gaojibao”, που αντιμετώπισαν κάπως παρόμοια ζητήματα τον Ιανουάριο.

Το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από τη δυνατότητα “Auto Overclock” που πρόσθεσε η AMD με το πρόγραμμα οδήγησης Radeon Adrenalin 21.9.1 τον Σεπτέμβριο. Με λίγα λόγια, η δυνατότητα επιτρέπει το overclocking της CPU και της GPU τόσο σε ένα μέρος, και ως εκ τούτου οι χρήστες μπορεί να μην χρειάζονται κάτι πιο εξελιγμένο όπως το βοηθητικό πρόγραμμα Ryzen Master. Ωστόσο, είναι πιθανό το πρόγραμμα οδήγησης Radeon κατά την πρόσβαση στο υλικολογισμικό να ανακατεύει τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο χρήστης. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό είναι επίσης το ίδιο πρόγραμμα οδήγησης που ενεργοποίησε την υποστήριξη των Windows 11 για GPU Radeon.

Στη λίστα γνωστών προβλημάτων για κανένα από τα προγράμματα οδήγησης η AMD δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με αυτό το σφάλμα, επομένως είναι πιθανό η εταιρεία να μην γνωρίζει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *