Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί δύο έφηβους που συνδέονται με την ομάδα hacking Lapsus$

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί δύο έφηβους που συνδέονται με την ομάδα hacking Lapsus$

Δύο έφηβοι από το Ηνωμένο Βασίλειο που κατηγορούνται για τη βοήθεια της συμμορίας εκβιαστών Lapsus$ αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση αφού εμφανίστηκαν στο δικαστήριο του Highbury Corner Magistrates Court το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δήλωση του επιθεωρητή ντετέκτιβ Μάικλ Ο’ Σάλιβαν της αστυνομίας της πόλης του Λονδίνου, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος κατηγορήθηκαν μετά από διεθνή έρευνα για μέλη μιας ομάδας χάκερ.

“Και οι δύο έφηβοι κατηγορήθηκαν για: τρεις κατηγορίες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό να βλάψει την αξιοπιστία των δεδομένων, μία κατηγορία απάτης με ψευδή παρουσίαση και μία κατηγορία μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό να εμποδίσει την πρόσβαση σε δεδομένα.” είπε ο Ο’ Σάλιβαν.

«Ο 16χρονος κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν υπολογιστή να εκτελέσει μια λειτουργία για την εξασφάλιση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα».

Ενώ ο ντετέκτιβ της βρετανικής αστυνομίας δεν κατονόμασε τη συμμορία στην οποία εργάζονταν οι δύο έφηβοι, μια αναφορά του BBC τους συνέδεσε με την ομάδα Lapsus$ σήμερα και είπε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, «υπό ορισμένους όρους».

Ως αποτέλεσμα του Lapsus$ να βρίσκεται στο ραντάρ των διεθνών αρχών επιβολής του νόμου εδώ και λίγο καιρό, επτά άτομα ηλικίας 16 έως 21 ετών που πιστεύεται ότι συνδέονται με τη συμμορία συνελήφθησαν από την αστυνομία της πόλης του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

H ομάδα Lapsus$ κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε Microsoft, Okta , Samsung και Ubisoft

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *