Οι παραδόσεις της Tesla αυξήθηκαν παρά τις ελλείψεις προμηθειών και το κλείσιμο εργοστασίων

Οι παραδόσεις της Tesla αυξήθηκαν παρά τις ελλείψεις προμηθειών και το κλείσιμο εργοστασίων

Η Tesla παρέδωσε 310.048 οχήματα τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, ανακοίνωσε το Σάββατο. «Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο λόγω των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού και της πολιτικής China Zero-Covid», είπε ο στο Twitter λίγο μετά την κοινοποίηση της είδησης της Tesla. 

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανέστειλε την παραγωγή στο Gigafactory της Σαγκάης, τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της, δύο φορές. Παρά αυτά τα προβλήματα, τα 310.048 οχήματα που παρέδωσε η Tesla το 1ο τρίμηνο αντιπροσωπεύουν αύξηση 68 τοις εκατό από έτος σε έτος από το πρώτο τρίμηνο του 2021 , όταν η εταιρεία απέστειλε περίπου 184.400 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την Tesla, το Model 3 και το Model Y αποτελούσαν την πλειονότητα των παραδόσεων του το 1ο τρίμηνο του 2022, με 295.324 από αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν φτάσει στους καταναλωτές από την αρχή του έτους. Την ίδια χρονική περίοδο, η εταιρεία παρήγαγε 305.407 οχήματα, ένα διόλου ασήμαντο επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν επηρεάσει την Tesla και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.  

πρώτο τρίμηνο είδε επίσης η Tesla να αποστέλλει οχήματα από το Gigafactory $5,5 δισεκατομμυρίων στο Grenheide της Γερμανίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει τελικά 500.000 αυτοκίνητα ετησίως από το εργοστάσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *