Ο Έλον Μασκ κατέχει τώρα μερίδιο 9,2% στο Twitter

Ο Έλον Μασκ κατέχει τώρα μερίδιο 9,2% στο Twitter

O ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, κατέχει τώρα το 9,2% του Twitter μετά την αγορά μετοχών 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η αγορά ακολουθεί την πρόσφατη κριτική του Μασκ σχετικά με τις πολιτικές ελευθερίας του λόγου του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης. «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως η de facto δημόσια πλατεία της πόλης, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε περασμένη εβδομάδα.

Ο Μασκ είναι ένας παραγωγικός χρήστης του Twitter και έχει πάνω από 80 εκατομμύρια οπαδούς, αλλά η πλατφόρμα του έφερε επίσης προβλήματα. Το πιο διάσημο, το 2018, έγραψε στο Twitter ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση» για να πάρει την Tesla ιδιωτική με 420 δολάρια ανά μετοχή, ξεκινώντας μια αγωγή της SEC που του κόστισε 20 εκατομμύρια δολάρια και τη θέση του ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.πρόσφατα αμφισβήτησε τον διακανονισμό, λέγοντας ότι η SEC υπερέβη τις εξουσίες της. Ζητά από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να καταγγείλει τη συμφωνία του που απαιτεί την εξέταση ορισμένων tweets από δικηγόρο.

Μαζί με το σχόλιο, ο Μασκ ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα με την ερώτηση “Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυστηρά αυτήν την αρχή [ελευθερίας του λόγου];” Επίσης, σκέφτηκε την ιδέα να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το σκέφτεται σοβαρά. 

Σε ένα επόμενο tweet, ο Μασκ είπε ότι «οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές» και αυτή η πρόβλεψη έχει πλέον προφανώς γίνει πραγματικότητα. Το μερίδιό του στο Twitter εξακολουθεί να είναι παθητικό, αλλά θα μπορούσε να αυξήσει κάπως το ποντάρισμα. Οι μετοχές του Twitter φέρονται να έχουν αυξηθεί περισσότερο από 25 τοις εκατό στις προκαταρκτικές συναλλαγές. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *