Το Edge Canary αποκτά βελτιωμένο ιστορικό με προσαρμοσμένο εργαλείο επιλογής ημερομηνιών

Το Edge Canary αποκτά βελτιωμένο ιστορικό με προσαρμοσμένο εργαλείο επιλογής ημερομηνιών

Η Microsoft κυκλοφορεί καθημερινά ενημερώσεις για το Edge στο κανάλι Canary με κάθε είδους αλλαγές: μη ορατες άμεσα βελτιστοποιήσεις , μικρές τροποποιήσεις, αξιοσημείωτες βελτιώσεις UX και σημαντικές νέες δυνατότητες. Η τελευταία έκδοση, 102.0.1212.0, βελτιώνει τη σελίδα ιστορικού με νέα προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου φιλτραρίσματος.

Από προεπιλογή, το Edge σάς επιτρέπει να φιλτράρετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης κατά “Σήμερα”, “Χθες”, “Τελευταία εβδομάδα” και “Παλαιότερο”. Αυτά τα τέσσερα φίλτρα μπορεί να μην είναι αρκετά για να βρείτε μια συγκεκριμένη σελίδα που επισκεφτήκατε κάποια συγκεκριμένη ημέρα. Αν και μπορείτε να βρείτε καταχωρήσεις ιστορικού με λέξη, η δυνατότητα καθορισμού της ακριβούς περιόδου είναι μια ευπρόσδεκτη βελτίωση UX. Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα.

  1. Ενημερώστε το Microsoft Edge Canary στην έκδοση 102.0.1212.0 ή νεότερη.
  2. Μεταβείτε στο edge://history/all.
  3. Κάντε κλικ Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  4. Επιλέξτε Εύρος ημερομηνιών.
  5. Καθορίστε τις ημερομηνίες και κάντε κλικ στο Apply. Μπορείτε να επιλέξετε μία ημέρα ή αρκετούς μήνες.
  6. Για να διαγράψετε τα φίλτρα ιστορικού, πατήστε Φίλτρο κατά ημερομηνία > Εκκαθάριση φίλτρου.
An improved history page in Microsoft Edge Canary

Εκτός από την προσθήκη προσαρμοσμένων περιοχών ημερομηνιών, η Microsoft άλλαξε ελαφρώς τη διεπαφή χρήστη της σελίδας Ιστορικό. Οι επιλογές φιλτραρίσματος βρίσκονται τώρα σε ένα μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Η επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης περιέχει πλέον μόνο το πλαίσιο αναζήτησης και τρεις ενότητες: Όλο το ιστορικό, Πρόσφατα κλειστά και Καρτέλες από άλλες συσκευές. Μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς συγκρίνεται η νέα σελίδα ιστορικού με την τρέχουσα στο κανάλι Stable.

Φυσικά, αυτές δεν είναι οι πιο ρηξικέλευθες αλλαγές στο Edge, αλλά τέτοιες μικρές βελτιώσεις κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης πιο βολικό και ισχυρό στην καθημερινή χρήση. Λιγότερα κλικ για να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες και να ολοκληρώσετε τα πράγματα είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του Canary περιλαμβάνουν πιθανή επιστροφή της δυνατότητας Χώροι εργασίας και βελτιωμένες ομάδες καρτελών, τις οποίες σύντομα ενδέχεται να μπορείτε να καρφιτσώσετε και να αποθηκεύσετε ως σελιδοδείκτες. Εάν είστε περίεργοι να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες στο Edge Canary, κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης εδώ. Το κανάλι Canary είναι διαθέσιμο σε Windows, macOS, Linux και Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *