Η AMD μπορεί να ετοιμάζει τη χειρότερη κάρτα γραφικών που έχει κυκλοφορήσει  ποτέ με την υποτιθέμενη 2GB RX 6300.

Η AMD μπορεί να ετοιμάζει τη χειρότερη κάρτα γραφικών που έχει κυκλοφορήσει  ποτέ με την υποτιθέμενη 2GB RX 6300.

Οι φήμες δεν σταματούν ποτέ να περιστρέφονται και οι τελευταίες μουρμούρες υποδηλώνουν ότι η AMD μπορεί να εργάζεται σε μια ολοκαίνουργια βασική κάρτα γραφικών Radeon RX 6300. Αν και η ανακοίνωση των νέων GPU δεν αποθαρρύνεται ποτέ, το Radeon RX 6300 θα ανήκει στην οικογένεια των GPU Navi 24 της AMD, οι οποίες είναι διάσημες ή μάλλον διαβόητες επειδή έχουν πολλά βασικά μειονεκτήματα, όπως η χαμηλή ισχύς PCIe λόγω τεσσάρων λωρίδων (x4), όχι Αποκωδικοποίηση βίντεο AV1 και έλλειψη οποιουδήποτε είδους κωδικοποιητή.

Η AMD έφερε το Navi 24 στην αγορά DIY με τη μορφή της RX 6500 XT και η κάρτα επικρίθηκε ευρέως από τους αναθεωρητές λόγω των προαναφερθέντων περιορισμών. Προσωπικά υποστήριξα ότι η κομμένη παραλλαγή 12CU με τη μορφή του RX 6400 θα ήταν μια καλύτερη έκδοση DIY, καθώς το χαμηλό εύρος ζώνης PCIe δεν θα έβαζε το 6400 τόσο πολύ όσο το 6500 XT.  

Έτσι, ενώ μπορεί να αναρωτιέστε γιατί μια ακόμη πιο αργή κάρτα με τη μορφή της RX 6300 θα μπορούσε να είναι λόγος ανησυχίας, η απάντηση βρίσκεται στο αντίστοιχο κινητό της, την RX 6300M, η οποία διαθέτει μόνο 2 GB VRAM σε μια μνήμη 32 bit. διεπαφή. Εάν η AMD αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή και για την επιφάνεια εργασίας 6300, δηλαδή μια RX 6300 με μόνο 2 GB μνήμης, τότε για άλλη μια φορά θα μπορούσαμε να έχουμε μια επανάληψη της κατάστασης 6500 XT, ή ενδεχομένως χειρότερα, όταν τρέχουμε την κάρτα σε PCIe 3.0 ή παλαιότερο σύστημα.

Τα 2 GB buffer είναι πολύ χαμηλά στις μέρες μας καθώς τα γραφικά το καταναλώνουν γρήγορα και αυτό, σε συνδυασμό με το χαμηλό εύρος ζώνης x4 PCIe θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την απόδοση της κάρτας. Ευτυχώς όμως, η κάρτα φημολογείται ότι είναι μια επιλογή μόνο OEM, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην χρειαστεί να φέρει το βάρος των περισσότερων κριτικών, αν και πιθανότατα θα εξακολουθούσε να είναι μια κακή κάρτα που προσφέρεται από τους OEM.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η AMD προσφέρει διαφορετικές προδιαγραφές για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές SKU για τις GPU της σειράς 6000, και ως εκ τούτου η νέα κάρτα θα μπορούσε επίσης να συνοδεύεται από 4 GB VRAM, η οποία με τη σειρά της θα κάνει το RX 6300 μια πολύ ισχυρή είσοδο. -Λύση GPU επιπέδου, εάν η τιμή είναι κατάλληλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *