Η Microsoft προσφέρει επιτέλους τον  Windows Update Catalog μέσω σύνδεσης HTTPS

Η Microsoft προσφέρει επιτέλους τον  Windows Update Catalog μέσω σύνδεσης HTTPS

Η Microsoft άρχισε επιτέλους να προσφέρει αυτόνομες ενημερώσεις Windows από τον ιστότοπο του καταλόγου Microsoft Update μέσω του πρωτοκόλλου ασφαλούς πρωτοκόλλου μεταφοράς υπερκειμένου (HTTPS). Η αλλαγή εντοπίστηκε από το γερμανικό κατάστημα Deskmodder κατά την προσπάθεια λήψης ενός από τα πρόσφατα πακέτα ενημέρωσης στο KB5011563.

Ο ιστότοπος σημείωσε ότι τα αρχεία ενημέρωσης που προσφέρονται τώρα φέρουν την ακόλουθη διεύθυνση:

“https://catalog.s.download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/”,

ενώ προηγουμένως ήταν:

“http:/ /download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/updt/”

Αυτή είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, καθώς τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού συχνά αποκλείουν τις λήψεις ή προκαλούν προβλήματα στους χρήστες από μη ασφαλείς συνδέσεις ερμηνεύοντας αυτές ως δυνητικά κακόβουλες.

Αν και δεν είναι σαφές τι οδήγησε τελικά την αλλαγή τώρα μετά από τόσα χρόνια, ο Δρ. Windows εικάζει ότι η Microsoft μπορεί να είχε αποφασίσει να μην την προσφέρει νωρίτερα λόγω ανησυχιών σχετικά με την υποστήριξη παλαιού τύπου σε παλαιότερα συστήματα. Ως εκ τούτου, η κατάσταση μπορεί να είναι κάπως παρόμοια με τη Microsoft που εξακολουθεί να προσφέρει τη λειτουργία IE.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κατάλογος του Microsoft Update υφίσταται μεγάλη αλλαγή (με την καλή έννοια). Τον Οκτώβριο του 2016, ο γίγαντας του Ρέντμοντ κατάργησε τελικά την απαίτηση ActiveX επιτρέποντας στον ιστότοπο του Καταλόγου ενημέρωσης να εκτελείται σε προγράμματα περιήγησης ιστού εκτός από τον Internet Explorer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *