Τα Windows 11 αποκτούν έναν επανασχεδιασμένο File Explorer με καρτέλες

Τα Windows 11 αποκτούν έναν επανασχεδιασμένο File Explorer με καρτέλες

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε μια σειρά ειδήσεων σχετικά με τα Windows 11 και τις δυνατότητές τους για υβριδική εργασία, φέρνοντας πράγματα όπως βελτιώσεις σε όλο το σύστημα στα εργαλεία βιντεοκλήσεων σε υπολογιστές. Ανακοίνωσε επίσης κάποιες αλλαγές στον αγαπημένο File Explorer, με τη μεγαλύτερη να είναι ο επανασχεδιασμός και μια πολυαναμενόμενη λειτουργία καρτελών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, “ο επανασχεδιασμένος, με δυνατότητα cloud Explorer File Explorer” θα σας επέτρεπε να “δείτε όλα τα αρχεία σε ένα κεντρικό μέρος”. Θα μπορείτε να καρφιτσώνετε αρχεία και να δημιουργείτε καρτέλες, διατηρώντας τους φακέλους που επισκέπτεστε πιο συχνά σε κοντινή απόσταση. 

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις νέες δυνατότητες, φαίνεται ότι μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή έγγραφο και να επιλέξετε “Προσθήκη στα Αγαπημένα” για να το καρφιτσώσετε. Και αν θέλετε να έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες Εξερεύνηση αρχείων, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα σύμβολο συν στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου για να ξεκινήσετε μια νέα καρτέλα και να μοιάζουν με τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης. 

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης διατάξεις αφής Snap για να διευκολύνει τη γρήγορη τακτοποίηση των εφαρμογών σας σε συσκευές με δυνατότητα αφής. 

Η Microsoft έχει αποκαλέσει τα Windows 11 την πιο προσιτή και περιεκτική έκδοση των Windows που υπήρξε ποτέ, και σήμερα μοιράστηκε περισσότερα σχετικά με ορισμένα βοηθητικά εργαλεία που έρχονται στην πλατφόρμα. Μια λειτουργία Ζωντανών Υπότιτλων σε όλο το σύστημα, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, θα μεταγράψει όλο τον ήχο στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της ροής περιεχομένου από τον Ιστό. Η λειτουργία εστίασης θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με ΔΕΠΥ να είναι πιο παραγωγικά, είπε η εταιρεία.

Για να διατηρήσει τις ευαίσθητες πληροφορίες σας ασφαλείς, η εταιρεία φέρνει δύο νέα εργαλεία στα Windows 11: Microsoft Defender SmartScreen και Smart App Control. Το πρώτο θα εντοπίσει πότε εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σας Microsoft σε μια “κακόβουλη εφαρμογή ή έναν ιστότοπο που έχει παραβιαστεί”, προστατεύοντάς σας δυνητικά από επιθέσεις phishing. 

Το Smart App Control, εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί το AI και την υπογραφή κώδικα της εταιρείας για να βεβαιωθεί ότι μόνο αξιόπιστες εφαρμογές μπορούν να εκτελεστούν στον υπολογιστή σας. Αυτό “[μπλοκάρει] έναν από τους μεγαλύτερους φορείς επίθεσης στα Windows από προεπιλογή”, είπε η Microsoft. Η εταιρεία είπε επίσης ότι σχεδιάζει να φέρει περισσότερες δυνατότητες στον επεξεργαστή ασφαλείας Pluton και μπορεί επίσης να βοηθήσει τους οργανισμούς να διασφαλίσουν ότι οι στόλοι συσκευών τους διατηρούν τα σωστά κλειδιά μητρώου.

Η Microsoft δεν έχει κοινοποιήσει πότε ακριβώς αυτές οι δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν στη δημόσια έκδοση των Windows 11, αλλά φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *