Η Intel κλείνει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

Η Intel κλείνει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip Intel ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι ανέστειλε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία, προσχωρώντας σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας που αποχώρησαν από τη χώρα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Intel είχε ήδη αναστείλει όλες τις αποστολές σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις που απέτρεψαν την εξαγωγή τεχνολογίας στις χώρες.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Intel κλείνει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα, η οποία περιλαμβάνει 1.200 υπαλλήλους που βρίσκονται στη Ρωσία.

«Η Intel συνεχίζει να ενώνεται με την παγκόσμια κοινότητα καταδικάζοντας τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ζητώντας ταχεία επιστροφή στην ειρήνη», ανακοίνωσε η Intel σε δελτίο τύπου.

«Με άμεση ισχύ, έχουμε αναστείλει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Αυτό ακολουθεί την προηγούμενη απόφασή να αναστείλουμε όλες τις αποστολές σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η Intel λέει ότι εργάζεται για την υποστήριξη όλων των Ρώσων υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας και έχει εφαρμόσει σχέδια επιχειρηματικής συνέχειας για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση.

Με την AMD, την Intel και την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) να διακόπτουν όλες τις πωλήσεις και αποστολές στη Ρωσία, η χώρα αντιμετωπίζει μια κρίση πληροφορικής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπές των τηλεπικοινωνιών και διακοπή των εργασιών.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή RSPP για τις Επικοινωνίες και την Πληροφορική της Ρωσίας προειδοποίησε για πιθανές διακοπές της υπηρεσίας Διαδικτύου λόγω της έλλειψης διαθέσιμου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

Η ρωσική κυβέρνηση φέρεται επίσης να αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει μια κρίση αποθήκευσης δεδομένων στον δημόσιο τομέα, καθώς οι εταιρείες αποθήκευσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, δεν πωλούν πλέον στη Ρωσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *