Η Ινδία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε την κινεζική κυβερνοεπίθεση στα αμφισβητούμενα σύνορα 

Η Ινδία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε την κινεζική κυβερνοεπίθεση στα αμφισβητούμενα σύνορα 

H Ινδία ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι απέτρεψε μια απόπειρα κυβερνοεπίθεσης από Κινέζους χάκερ που στόχευαν το σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά σε αμφισβητούμενα σύνορα όπου οι δύο χώρες βρίσκονται σε στρατιωτική αντιπαράθεση.

Οι δεσμοί μεταξύ των δύο πολυπληθέστερων εθνών του κόσμου βρίσκονται σε χαμηλή άμπωτη μετά από μια θανατηφόρα συμπλοκή στην περιοχή των Ιμαλαΐων του Λαντάκ που άφησε νεκρούς τουλάχιστον 20 Ινδούς και τέσσερις Κινέζους στρατιώτες το 2020.

«Έγιναν δύο προσπάθειες από Κινέζους χάκερ να στοχοποιήσουν κέντρα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στο Λαντάκ, αλλά δεν ήταν επιτυχείς», είπε ο υπουργός Ενέργειας ΡΚ Σινγκ σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί.

Ο Σινγκ πρόσθεσε ότι η Ινδία είχε αναπτύξει «αμυντικά συστήματα» για να αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις.

Ο ισχυρισμός του Νέου Δελχί ήρθε μια ημέρα αφότου η εταιρεία πληροφοριών Recorded Future με έδρα τις ΗΠΑ είπε ότι ύποπτοι Κινέζοι χάκερ είχαν κάνει τουλάχιστον επτά προσπάθειες να στοχεύσουν τις ινδικές υποδομές ενέργειας τους τελευταίους μήνες.

Οι επιθέσεις στόχευαν υποδομές «υπεύθυνες για τη διεξαγωγή εργασιών σε πραγματικό χρόνο για τον έλεγχο του δικτύου και την αποστολή ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η ομάδα.

«Αυτή η στόχευση έχει συγκεντρωθεί γεωγραφικά… στη βόρεια Ινδία, κοντά στα αμφισβητούμενα σύνορα Ινδίας-Κίνας στο Λαντάκ».

Η Recorded Future είπε ότι είχε ειδοποιήσει Ινδούς αξιωματούχους πριν δημοσιεύσει την έκθεση, αλλά δεν διευκρίνισε την κλίμακα των εικαζόμενων επιθέσεων, ούτε αν ήταν επιτυχείς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, αρνήθηκε ότι η Κίνα είχε στοχεύσει την ινδική υποδομή με κυβερνοεπιθέσεις.

«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι και καταπολεμούμε όλες τις μορφές hacking σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε ο Zhao στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την Πέμπτη.

«Δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξουμε, να ενθαρρύνουμε ή να επιδοκιμάσουμε τέτοιες δραστηριότητες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *