Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, λέει ότι ο Elon Musk εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter μετά την αγορά μεγάλου μεριδίου

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, λέει ότι ο Elon Musk εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter μετά την αγορά μεγάλου μεριδίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal ανακοίνωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου ότι ο Elon Musk εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter αφού αγόρασε το 9,2% των μετοχών της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Agrawal, οι συζητήσεις με τον Elon Musk συνεχίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο Agrawal πιστεύει ότι ο Musk θα «έφερε μεγάλη αξία» στο διοικητικό συμβούλιο. Σε απάντηση στη σειρά των tweets, ο Elon Musk είπε ότι ανυπομονεί να κάνει το διοικητικό συμβούλιο σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες.

Μία από τις πρώτες βελτιώσεις που φαίνεται έτοιμη να φτάσει είναι μια δυνατότητα επεξεργασίας. Τη Δευτέρα, ο Μασκ δημοσίευσε μια νέα δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας αν οι άνθρωποι θέλουν ένα κουμπί επεξεργασίας. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η δημοσκόπηση είναι ακόμα ανοιχτή, αλλά μετά από 3,6 εκατομμύρια ψήφους, το «yse» ξεπερνά επί του παρόντος 73,4% έναντι 26,6%. Η ύπαρξη μιας δυνατότητας επεξεργασίας είναι κάτι που θα ήθελαν πολλοί χρήστες του Twitter, αν κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος τώρα, πρέπει να διαγράψετε ολόκληρο το tweet σας και να το αναδημοσιεύσετε.

Μια άλλη πτυχή που θα μπορούσε να αλλάξει στο πλαίσιο του Twitter είναι οι πολιτικές του μετριασμού – αν και αυτό είναι πολύ απίθανο δεδομένης της πίεσης που έχει δεχτεί η πλατφόρμα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Σύμφωνα με το Reuters, ο Έλον Μασκ περιγράφει τον εαυτό του ως απολυτάρχη της ελευθερίας του λόγου, κάτι που υποδηλώνει ότι θα χαιρόταν να δει οτιδήποτε αναρτάται στην πλατφόρμα. Οι πολιτικές μετριοπάθειας σε ό,τι μπορεί να αναρτηθεί έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να αφήνουν τις λεγόμενες εναλλακτικές λύσεις ελευθερίας του λόγου στο Twitter.

Η ίδια αναφορά του Reuters τόνισε επίσης την περιφρόνηση του Μασκ για τα NFT και το Web3. Αν και δεν έχει καμία σχέση με το Twitter αυτή τη στιγμή, στο μέλλον περισσότερες πλατφόρμες θα μπορούσαν να γίνουν πιο αποκεντρωμένες ως μέρος του Web3. Με τον Musk στο ταμπλό, θα μπορούσαμε να δούμε το Twitter να κρατά την πιο συγκεντρωτική του μορφή.

Ενώ ο Μασκ θα είναι σε πολύ ισχυρή θέση ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter για να προωθήσει την ατζέντα του, θα υπάρχουν ακόμα άλλα 11 άτομα που θα αντιμετωπίσουν, έτσι δεν θα μπορεί να πάρει όλα όσα θέλει εάν βρει αντίθεση, όπως πιθανότατα θα το κάνει. στο σημείο της ελευθερίας του λόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *