Η Google και το iFixit θα προσφέρουν ανταλλακτικά για να σας βοηθήσουν να επισκευάσετε τηλέφωνα Pixel

Η Google και το iFixit θα προσφέρουν ανταλλακτικά για να σας βοηθήσουν να επισκευάσετε τηλέφωνα Pixel

Η Google ενώνει την Apple και Samsung παρέχοντάς σας τους πόρους που απαιτούνται για να επιδιορθώσετε μόνοι σας τηλέφωνα. Η εταιρεία τεχνολογίας συνεργάζεται με το iFixit για την παροχή επίσημων ανταλλακτικών για τηλέφωνα Pixel αργότερα φέτος. Η πρωτοβουλία θα καλύπτει μοντέλα που κυμαίνονται από το Pixel 2 έως το Pixel 6 Pro και πέρα. Θα έχετε πρόσβαση σε μια “πλήρη γκάμα” εξαρτημάτων όπως μπαταρίες, κάμερες και οθόνες, είτε τα αγοράζετε μόνοι σας είτε μαζί με εργαλεία στα κιτ επιδιόρθωσης iFixit.

Η πρωτοβουλία θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις χώρες της ΕΕ όπου πωλούνται τηλέφωνα Pixel. Η Google είπε επίσης ότι «επεκτείνει» την πρόσβαση των εξουσιοδοτημένων συνεργείων επισκευής σε ανταλλακτικά, εργαλεία, τεκμηρίωση και εκπαίδευση, εάν προτιμάτε να ζητήσετε από κάποιον άλλο να επιδιορθώσει το ακουστικό σας.

Η εταιρεία χαρακτήρισε την κίνηση ως ένα βήμα σε μια ευρύτερη ώθηση βιωσιμότητας. Όλο το υλικό της Google θα περιλαμβάνει τουλάχιστον κάποιο ανακυκλωμένο υλικό το 2022 και η εταιρεία επεσήμανε άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη μακροζωία, όπως πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας Pixel και εργαλεία για τη μετατροπή των παλιών φορητών υπολογιστών σε Chromebook. Στην ιδανική περίπτωση, αυτές οι προσπάθειες θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιείτε τις συσκευές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τις εμποδίζουν να γίνουν ηλεκτρονικά απόβλητα.

Υπάρχει επίσης ένα πιθανό ρεαλιστικό κίνητρο. Όπως η Apple και η Samsung, η Google αντιμετωπίζει πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και το κοινό να άρει τους περιορισμούς στις επισκευές «κάντε το μόνος σας». Η συνεργασία του iFixit δεν εγγυάται ότι θα βοηθήσει την Google να αποκρούσει την κριτική, αλλά μπορεί να δείξει ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να λυγίσει για να αποφύγει ή να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες για το δικαίωμα επισκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *