Το Google Meet θα σας διώξει εάν είστε το μόνο άτομο στη σύσκεψη

Το Google Meet θα σας διώξει εάν είστε το μόνο άτομο στη σύσκεψη

Εάν οι συνάδελφοί σας ή οι φίλοι σας δεν εμφανιστούν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της προγραμματισμένης βιντεοκλήσης σας, σύντομα θα μπορείτε να κατηγορήσετε την Google για έφυγες νωρίς. Ο τεχνολογικός γίγαντας θα αρχίσει να κυκλοφορεί μια ενημέρωση για το Google Meet , ώστε να σας ζητά να τερματίσετε τις συσκέψεις όταν είστε το μόνο άτομο σε αυτό. Ας πούμε, συνδέεστε σε μια σύσκεψη ομάδας, αλλά κανείς δεν εμφανίζεται μέσα σε πέντε λεπτά: Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα σας ρωτάει εάν είστε ακόμα εκεί και εάν θέλετε να συνεχίσετε να περιμένετε ή να αποχωρήσετε από την κλήση. Εάν δεν απαντήσετε εντός δύο λεπτών, θα σας διώξουν αυτόματα. 

Άλλες υπηρεσίες όπως το Discord εφαρμόζουν ήδη παρόμοια μέτρα για την πρόληψη της σπατάλης εύρους ζώνης. Το Zoom έχει επίσης ένα χρονικό όριο για αδρανείς συσκέψεις, αλλά διαρκεί έως και 40 λεπτά. Η Google δεν είπε εάν εισάγει τη νέα λειτουργία ως τρόπο να σταματήσει η σπατάλη πόρων, αλλά η εταιρεία ελπίζει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ακούσια μετάδοση της ροής βίντεο και ήχου σας. Ανεξάρτητα από αυτό, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε εάν δεν θέλετε να σας ζητηθεί να εγκαταλείψετε τις συναντήσεις σας. Η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να μεταβείτε στα Γενικά κάτω από τις Ρυθμίσεις για να την απενεργοποιήσετε. 

Η Google θα διαθέσει σταδιακά τη λειτουργία “αφήστε κενές κλήσεις” από τις 11 Απριλίου και θα χρειαστούν 15 ημέρες για να φτάσει σε όλους τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών και iOS. Θα είναι επίσης διαθέσιμο για χρήστες Android «σύντομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *