Η AV-Comparatives διαπιστώνει ότι το Microsoft Defender έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανίχνευσης εκτός σύνδεσης

Η AV-Comparatives διαπιστώνει ότι το Microsoft Defender έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανίχνευσης εκτός σύνδεσης

Η εταιρεία αξιολόγησης κακόβουλου λογισμικού AV-Comparatives δημοσίευσε σήμερα την τελευταία της έκθεση Μαρτίου 2022. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το in-house Anti-virus Defender της Microsoft έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανίχνευσης εκτός σύνδεσης μόλις 60,3%. Εν τω μεταξύ, η G DATA βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος με 98,6%. Αυτό σημαίνει ότι το Microsoft Defender βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προστασία που βασίζεται στο cloud.

Τα ποσοστά ανίχνευσης και προστασίας στο διαδίκτυο για το προϊόν της Microsoft, ωστόσο, είναι από τα καλύτερα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ προστασίας και ανίχνευσης, δείτε πώς το AV-Comparatives ορίζει τα δύο:

Η δοκιμή ανίχνευσης αρχείων που πραγματοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια δοκιμή μόνο ανίχνευσης. Δηλαδή, δοκίμασε μόνο την ικανότητα των προγραμμάτων ασφαλείας να ανιχνεύουν ένα κακόβουλο αρχείο προγράμματος πριν από την εκτέλεση.

[..] Αυτό το τεστ προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ελέγχει όχι μόνο τα ποσοστά ανίχνευσης, αλλά και τις δυνατότητες προστασίας, δηλαδή τη δυνατότητα να αποτρέψει ένα κακόβουλο πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στο σύστημα.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη σύγκριση των διαφόρων λύσεων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για ποσοστά ανίχνευσης εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο, καθώς και τα ποσοστά προστασίας στην παρακάτω εικόνα:

AV-Comparatives March 2022 report offline vs online detection rates

Ακολουθεί μια ανάλυση των ποσοστών προστασίας για τα διάφορα προγράμματα προστασίας από ιούς. Συνολικά 10.040 κακόβουλα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή:

AV-Comparatives March 2022 report

Ακολουθεί μια πλήρης ανάλυση του συνόλου των δεδομένων της δοκιμής προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τον Μάρτιο του 2022:

AV-Comparatives March 2022 report combined malware protection test

Εκτός από τη δοκιμή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, η AV-Comparatives κυκλοφόρησε επίσης δεδομένα για αυτό που αποκαλεί Δοκιμή προστασίας πραγματικού κόσμου που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Δείτε πώς διακρίνει η εταιρεία μεταξύ των δύο:

Στη δοκιμή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τα κακόβουλα αρχεία εκτελούνται στο σύστημα. Ενώ στη δοκιμή προστασίας πραγματικού κόσμου το διάνυσμα είναι ο ιστός, στη δοκιμή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τα διανύσματα μπορεί να είναι π.χ. μονάδες δίσκου δικτύου, USB ή σενάρια κάλυψης όπου το κακόβουλο λογισμικό βρίσκεται ήδη στο δίσκο.

AV-Comparatives March 2022 report real world protection test

Τέλος, έχουμε τα βραβεία που έχουν λάβει τα διάφορα δοκιμασμένα προγράμματα προστασίας από ιούς. Εδώ το Microsoft Defender έχει λάβει τον υψηλότερο έπαινο καθώς έχει λάβει το βραβείο ADVANCED+. Παρεμπιπτόντως, κανένα από τα προϊόντα δεν έχει λάβει το βραβείο ADVANCED.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *