Το YouTube διευκολύνει τη δημιουργία και την παρακολούθηση Shorts

Το YouTube διευκολύνει τη δημιουργία και την παρακολούθηση Shorts

Το YouTube ανακοίνωσε ότι προκειμένου να συμβαδίσει με τη μετέωρη άνοδο του TikTok, διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες να δημιουργούν και να παρακολουθούν Shorts. 

Αφού κυκλοφόρησε τα βασικά εργαλεία «remixing» στους δημιουργούς πέρυσι, το YouTube επεκτείνει επιτέλους τη σουίτα εργαλείων του για να επιτρέπει στους χρήστες να αναμιγνύουν εύκολα κλιπ από κατάλληλα βίντεο, αντί για ήχο, επιτρέποντας παρόμοια δημιουργικότητα δανεισμού περιεχομένου με την αντίπαλη πλατφόρμα TikTok. 

Προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να πάρουν ένα κλιπ από “οποιοδήποτε κατάλληλο βίντεο στο YouTube”, οι διευρυμένες επιλογές αναμίξης φαίνονται σαν ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για τους δημιουργούς, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, καθώς, προς το παρόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα τμήμα 1 έως 5 δευτερολέπτων από κατάλληλο βίντεο.

Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να εξαιρεθούν από την αναμίξη των βίντεό τους μέσω του YouTube Studio, ωστόσο, από προεπιλογή, κάθε μεμονωμένο βίντεο στην πλατφόρμα, εκτός από εκείνα που είναι ιδιωτικά ή έχουν διεκδικηθεί από τρίτο κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να αναμιχθεί . 

Αυτή η διευρυμένη σουίτα μίξης θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών iOS «τις επόμενες εβδομάδες» με μια έκδοση Android να αναμένεται «αργότερα φέτος».

Παράλληλα με τη νέα δυνατότητα αναμίξεως, το YouTube κάνει επίσης το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Shorts «πλήρως διαθέσιμο» στον Ιστό και σε tablet. Αυτό υποτίθεται ότι θα παρέχει την «καλύτερη εμπειρία για την προβολή περιεχομένου σύντομης μορφής», ενώ θα δίνει επίσης στους Short μια θέση στην «Αρχική σελίδα» καθώς και τη δική τους ειδική καρτέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *