Το DuckDuckGo καταργεί τα αποτελέσματα αναζήτησης για μεγάλους πειρατικούς ιστότοπους

Το DuckDuckGo καταργεί τα αποτελέσματα αναζήτησης για μεγάλους πειρατικούς ιστότοπους

Η καταστολή του DuckDuckGo για το κακόβουλο περιεχόμενο επεκτείνεται πλέον και στους ψηφιακούς bootleggers. H TorrentFreak ανακάλυψε ότι η μηχανή αναζήτησης δεν παραθέτει πλέον αποτελέσματα για ορισμένους μεγάλους πειρατικούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των The Pirate Bay, 1337x και Fmovies — αναζητήστε οτιδήποτε από τους τομείς τους και θα βρείτε με άδεια χέρια. Οι ιστότοποι ροής και αναπαραγωγής ροής όπως το Flixtor και το 2conv επίσης δεν παράγουν αποτελέσματα, ενώ άλλα πειρατικά καταστήματα (όπως το RarBG) ενδέχεται να εμφανίσουν μόνο ένα αποτέλεσμα αντί για εκατοντάδες χιλιάδες που βλέπετε αλλού.

Ο ιστότοπος για το εργαλείο λήψης βίντεο YouTube-dl επίσης δεν παράγει αποτελέσματα παρά τις πρόσφατες υπερασπίσεις της νομιμότητας του. Ενώ η RIAA έχει παρουσιάσει το YouTube-dl ως εργαλείο πειρατείας, το Electronic Frontier Foundation, το GitHub και άλλοι διαπίστωσαν ότι δεν αντιγράφει υλικό που προστατεύεται από DRM.

Ωστόσο, η ευθύνη για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να είναι ένα ζήτημα. Η εταιρεία αφαίρεσε τα πειρατικά “μπαμ” (συντομεύσεις για πειρατικές τοποθεσίες) ήδη από το 2018 και ανταγωνιστές όπως η Google και η Microsoft υποβαθμίζουν ήδη τα αποτελέσματα που σχετίζονται με την πειρατεία. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προστατεύσει το DuckDuckGo από δαπανηρές μάχες πνευματικών δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *