Τα Google Sheets θα διορθώνουν πλέον αυτόματα τους τύπους για εσάς

Τα Google Sheets θα διορθώνουν πλέον αυτόματα τους τύπους για εσάς

Παρόλο που τα άτομα με πρόσβαση στη σουίτα εφαρμογών Office του Microsoft 365 τείνουν να χρησιμοποιούν το Excel Online όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό υπολογιστικών φύλλων στον Ιστό, μια άλλη εναλλακτική λύση που πρέπει να εξετάσετε είναι τα Google Sheets . Η Google ενημερώνει τακτικά τα Sheets με νέες  δυνατότητες για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Τώρα, έχει εξουσιοδοτήσει τα Sheets να διορθώνουν αυτόνομα και έξυπνα τύπους για εσάς.

Αυτή η δυνατότητα ακολουθεί μια σχετική από πέρυσι όπου τα Google Sheets θα σας πρότειναν αυτόματα τύπους. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για τις διορθώσεις τύπων σάς βοηθά τώρα να γράφετε πολύπλοκους μαθηματικούς και λογικούς υπολογισμούς με μεγαλύτερη σιγουριά.

Οι διορθώσεις τύπων έχουν επίγνωση του περιβάλλοντος και επιτρέπουν στους χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με ευκολία. Βασικά, κάθε φορά που τα Sheets  εντοπίζουν ότι ένας τύπος μπορεί να βελτιωθεί, θα σας προσφέρει ένα πλαίσιο προτάσεων με τις προτεινόμενες αλλαγές και τις σχετικές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τη σύσταση. Δείτε τη λειτουργικότητα σε δράση στο GIF παρακάτω:

Παρόλο που η Google δεν έχει λεπτομερώς εκτενή λίστα τύπων που τα Sheets  μπορούν να διορθώσουν έξυπνα για εσάς, ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν σφάλματα VLOOKUP, κελιά που λείπουν στο εύρος εισαγωγής και κλείδωμα περιοχών κατά την εφαρμογή τύπων σε μια σειρά από κύτταρα. Η ικανότητα πιθανότατα θα βελτιωθεί με τον καιρό.

Οι διορθώσεις τύπου θα είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά τα άτομα που δεν το θέλουν μπορούν να μεταβούν στα Εργαλεία > Ενεργοποίηση διορθώσεων τύπου για να την απενεργοποιήσουν. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους προσωπικούς λογαριασμούς Google Workspace, G Suite και Google, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να εμφανιστεί γενικά για αυτούς τους πελάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *