Η επίσημη υποστήριξη overclocking φέρεται να έρχεται σύντομα στο Ryzen 7 5800X3D

Η επίσημη υποστήριξη overclocking φέρεται να έρχεται σύντομα στο Ryzen 7 5800X3D

Ενώ το νέο Ryzen 7 5800X3D της AMD έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση όσον αφορά το τι μπορεί να κάνει, εκτός από μερικές εξαιρέσεις όπως το UserBenchmark, ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη νέα CPU της AMD είναι το γεγονός ότι δεν είναι ξεκλείδωτο τσιπ, που σημαίνει ότι το overclocking είναι πιο δύσκολο έργο με τον κλειδωμένο πολλαπλασιαστή του. Ενώ οι περιστασιακοί χρήστες πιθανότατα θα είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία παιχνιδιού που προσφέρει ο επεξεργαστής, οι λάτρεις που τους αρέσει να κουβεντιάζουν είναι πιθανό να απογοητευτούν από αυτό.

Ωστόσο, το κατάστημα OC3D ισχυρίζεται ότι η AMD εργάζεται για να ενεργοποιήσει κάποια μορφή υποστήριξης overclocking στο Ryzen 7 5800X3D. Ο ιστότοπος αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες στην ανάρτησή του στο Twitter που αφορούσε την κριτική 5800X3D. Η δυνατότητα φέρεται να λειτουργεί μέσω του Curve Optimizer της AMD, μια δυνατότητα που εισήχθη από την εταιρεία το 2020 με την ενημερωμένη έκδοση κώδικα AGESA 1.1.0.0  . Η λειτουργία επιτρέπει την προσαρμογή τάσης-συχνότητας ανά πυρήνα σε τσιπ AMD.

Ryzen 7 5800X3D alleged overclocking support

Προς το παρόν, ωστόσο, οι λάτρεις του overclocking χρησιμοποιούν τη μέθοδο BCLK (βασικό ρολόι) για να επιτύχουν overclocking στο 5800X3D.

Πρόσφατα, ο SkatterBencher μπόρεσε να φτάσει σταθερά χρησιμοποιώντας μια παρόμοια μέθοδο Asus Voltage Suspension στη μητρική του X570 ROG CROSSHAIR VIII EXTREME (C8E) με BCLK ~104 MHz. Πέτυχε επίσης 4,8 GHz με BCLK ~106 MHz  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *