Το Android 13 προσθέτει μια νέα λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης για συσκευές Android TV

Το Android 13 προσθέτει μια νέα λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης για συσκευές Android TV

Ενώ το Android 13 είναι μια αρκετά σημαντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος για την οποία μιλάμε όλοι, μια άλλη ενημέρωση λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Android 13 θα είναι για το Android TV. Το Android TV είναι το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί πολλές  συσκευές ροής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένου του NVIDIA Shield και του Chromecast με Google TV. Το Android TV 12 ήταν ένα πολύ καλό βήμα από το Android TV 11 και πρόσφερε μερικές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Έφερε ένα επανασχεδιασμένο UI και εισήγαγε υποστήριξη για απόδοση 4K UI και δυναμική εναλλαγή ρυθμού ανανέωσης. Τώρα ρίχνουμε μια ματιά σε μια από τις πρώτες μας δυνατότητες του Android TV 13: μια νέα λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης.

Η  κύρια λειτουργία της κατάστασης  αναμονής χαμηλής κατανάλωσης είναι να θέτει περιορισμούς στις εφαρμογές ενώ η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Ενώ αυτή η λειτουργία είναι ενεργή, τα wakelocks είναι απενεργοποιημένα και η πρόσβαση στο δίκτυο είναι αποκλεισμένη. Αυτοί οι περιορισμοί αίρονται προσωρινά κατά τη διάρκεια των παραθύρων συντήρησης. Δεδομένης της φύσης του Android TV, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι πολύ λογικό. Οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ειδοποιήσεις στις τηλεοράσεις τους, ειδικά αν η οθόνη της τηλεόρασης είναι απενεργοποιημένη. Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή όταν δεν χρησιμοποιείται σε Android TV.

Πέρυσι, το Android TV 12 ήρθε στις συσκευές ένα μήνα μετά Android 12 . Αναμένουμε ότι θα υπάρξει ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα και αυτή τη φορά και, στη συνέχεια, θα χρειαστεί περισσότερος περισσότερος χρόνος για να το διαθέσουν οι OEM στις συσκευές τους. Για παράδειγμα, η NVIDIA στην πραγματικότητα παρέλειψε την ενημέρωση Android 10, αντ ‘αυτού πηγαίνοντας απευθείας από το Android 9 στο Android 11.

Με άλλα λόγια, εάν το Android 13 είναι μια μικρότερη ενημέρωση, τότε είναι πολύ πιθανό οι εταιρείες να μπορούσαν να κάνουν ξανά το ίδιο. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε όμως, καθώς είναι ακόμη νωρίς. Ωστόσο, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια, και αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *