Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple στο Grand Central Terminal αρχίζουν να συλλέγουν υπογραφές για να σχηματίσουν ένα σωματείο

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple στο Grand Central Terminal αρχίζουν να συλλέγουν υπογραφές για να σχηματίσουν ένα σωματείο

 Οι υπάλληλοι της Apple σε ένα κατάστημα λιανικής της Νέας Υόρκης στο Grand Central Terminal άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές για να σχηματίσουν ένα σωματείο,  .

Οι διοργανωτές, οι οποίοι προέρχονται από την Fruit Stand Workers United, ανακοίνωσαν σε μια ενημέρωση στον ιστότοπό ότι ψήφισαν να συνδεθούν με το εργατικό σωματείο Workers United στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Η Workers United είναι η ίδια ομάδα που υποστηρίζει τις πρόσφατες προσπάθειες συνδικαλισμού στα καταστήματα Starbucks σε όλη την η χώρα.

Οι διοργανωτές στην τοποθεσία Grand Central μοιράζουν αυτή τη στιγμή κάρτες υπογραφών, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη σύσταση ενός σωματείου. Εάν τουλάχιστον το 30 τοις εκατό των εργαζομένων το υπογράψουν, οι διοργανωτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) για τη διεξαγωγή εκλογών συνδικάτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κατάστημα της Apple που να έχει δημιουργήσει με επιτυχία ένα σωματείο.

«Το Grand Central είναι ένα εξαιρετικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητο ένα συνδικάτο για να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα μας έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια εποχή που έχει αποδειχθεί εξαιρετικές», αναφέρει η ιστοσελίδα των διοργανωτών, αναφέροντας ποσοστά πληθωρισμού και σχετιζόμενες με την πανδημία. κλείσιμο καταστημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *