Ζητήματα με τα τσιπ επόμενης γενιάς της Samsung θα μπορούσαν να βλάψουν την παραγωγή της 

Ζητήματα με τα τσιπ επόμενης γενιάς της Samsung θα μπορούσαν να βλάψουν την παραγωγή της 

Η Samsung μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα κατασκευής 3nm που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά της να παράγει τσιπ και συσκευές μαζικής παραγωγής.

Η Samsung εργάζεται για τη μετάβαση σε μια σχεδίαση ημιαγωγών 3 nm, η οποία θα της επιτρέψει να παράγει πιο ισχυρούς και ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές. Με κάθε νέο άλμα, ωστόσο, αυξάνονται και οι τεχνικές δυσκολίες που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής. Η Samsung φέρεται να αντιμετωπίζει ορισμένα από αυτά τα τεχνικά εμπόδια, παλεύοντας με κακές αποδόσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μαζική παραγωγή στη γραμμή.

 Η Samsung Foundries ασχολείται με αποδόσεις κάτω από την ισοτιμία. Πιστεύεται ότι οι αρχικές εκδόσεις των τσιπ 3 nm της Samsung θα χρησιμοποιηθούν για τη δική της σειρά ημιαγωγών Exynos, πιθανότατα τον διάδοχο του Exynos 2200. Δεδομένης της επιθυμίας της Samsung να χρησιμοποιήσει τα δικά της τσιπ και να μειώσει την εξάρτηση από την Qualcomm, εάν οι αναφορές είναι αληθινές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμούς εφοδιασμού για τις κορυφαίες συσκευές της.

Εκτός από τη μετάβαση από τα 4nm στα 3nm, η Samsung είναι επίσης η πρώτη που χρησιμοποιεί το GAAFET (Gate all around FET), αντί του καθιερωμένου σχεδιασμού FINFET (Fin FET). Το GAAFET είναι ένας νέος σχεδιασμός τρανζίστορ που είναι απαραίτητος για τη μετακίνηση των τσιπ κάτω από το όριο των 3 nm, καθώς το FINFET έχει φυσικούς περιορισμούς που το καθιστούν ακατάλληλο.

Είναι απολύτως πιθανό η μετάβαση στο GAAFET να συνέβαλε στα προβλήματα της Samsung, καθώς ο νέος σχεδιασμός απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Η Intel προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το GAAFET με τους επεξεργαστές 7 nm πριν αναβάλει την κίνηση λόγω παρόμοιων προβλημάτων με αυτά που φέρεται να αντιμετωπίζει η Samsung.

Είναι ενδιαφέρον ότι η TSMC αποφάσισε να μην υιοθετήσει το GAAFET για τους ημιαγωγούς των 3 nm, περιμένοντας μέχρι να κινηθεί στα 2 nm για να εφαρμόσει το νέο σχέδιο τρανζίστορ. Αν και η προσέγγιση μπορεί να μην είναι τόσο «καινοτόμος» όσο η Samsung, η TSMC έχει τη φήμη για μια διαδικασία παραγωγής υψηλότερης απόδοσης και ποιότητας από τη Samsung. Εάν οι αναφορές είναι αληθινές, τα τρέχοντα ζητήματα της Samsung δεν θα άλλαζαν αυτή τη φήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *