Τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονταν από σχεδόν 20% ανακυκλωμένα υλικά το 2021

Τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονταν από σχεδόν 20% ανακυκλωμένα υλικά το 2021

Η Apple ανακοίνωσε ότι το 2021, σχεδόν το 20% όλων των υλικών που χρησιμοποιούσε στις συσκευές της ανακυκλώθηκαν. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η υψηλότερη ποσότητα ανακυκλωμένου υλικού που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ σε ένα δεδομένο έτος και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο χρυσό. Συγκεκριμένα, διπλασίασε επίσης τη χρήση ανακυκλωμένου βολφραμίου, στοιχείων σπάνιων γαιών και κοβαλτίου.

Επιδεικνύοντας την πρόοδό της στην ανακύκλωση, η Apple αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί ένα νέο μηχάνημα που ονομάζεται Taz, το οποίο χρησιμοποιεί «τεχνολογία παρόμοια με τον καταστροφέα» για να διαχωρίσει τους μαγνήτες από τις μονάδες ήχου και να ανακτήσει πρόσθετα στοιχεία σπάνιων γαιών. Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι το ρομπότ αποσυναρμολόγησης iPhone, Daisy, έχει βελτιωθεί έτσι ώστε να μπορεί να χωρίσει 23 τύπους iPhone. Χρησιμοποιείται επίσης ένα άλλο ρομπότ που ονομάζεται Dave, το οποίο αποσυνθέτει το Taptic Engines που βοηθά στην ανάκτηση μαγνητών σπάνιων γαιών, βολφραμίου και χάλυβα.

Ενώ η Apple έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει όλα αυτά τα ρομπότ που μπορούν να ανακτήσουν εξαρτήματα για επαναχρησιμοποίηση, άλλες εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν αυτές τις δυνατότητες. Για να βοηθήσει άλλες εταιρείες, η Apple είπε ότι αδειοδοτεί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την Daisy σε άλλες εταιρείες δωρεάν, ώστε να μπορούν να κατασκευάσουν ρομπότ που εκτελούν παρόμοιες εργασίες. Αυτό θα βοηθήσει άλλες επιχειρήσεις να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον πιο γρήγορα.

Οι λεπτομέρειες που κοινοποίησε η Apple αποτελούν μέρος της Έκθεσης Περιβαλλοντικής Προόδου του 2022, που κυκλοφόρησε για να συμπέσει με την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου. Για να τιμήσει την ημέρα αυτή, η Apple επιμελείται σχετικό περιεχόμενο στις υπηρεσίες της. Η εταιρεία θα δωρίσει επίσης 1 $ στο World Wildlife Fund για κάθε αγορά που πραγματοποιείται με το Apple Pay στο apple.com, στην εφαρμογή Apple Store ή σε ένα Apple Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *