Το Gmail υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία Focus του iOS  

Το Gmail υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία Focus του iOS  

H Google ανακοίνωσε ότι το Gmail και το Google Chat υποστηρίζουν πλέον τη λειτουργία εστίασης, εξοικονομώντας σας από ειδοποιήσεις συνομιλίας και email εκτός ωραρίου. 

Σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, η Google παρουσίασε λεπτομερώς μια ενημέρωση που έρχεται στο Gmail και στο Google Chat, η οποία σας επιτρέπει να καθορίσετε από ποιες επαφές θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κατά τη χρήση της λειτουργίας εστίασης που μετριάζει την προσοχή του iOS. 

Σύμφωνα με την Google, αυτή η λειτουργία θα είναι «χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου πρέπει να περιορίσετε τον χρόνο χρήσης, αλλά δεν θέλετε να χάσετε ένα σημαντικό μήνυμα όταν οι άλλες ειδοποιήσεις τίθενται σε σίγαση». Αν και αυτή είναι σίγουρα μια αποτελεσματική περίπτωση χρήσης, δελεαζόμαστε περισσότερο από τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούμε για να ξεφεύγουμε από τα email εργασίας εκτός ωραρίου από καιρό σε καιρό. 

Ομοίως με τη λειτουργία εστίασης του Android και των Windows 11, η οποία ξεφεύγει σταθερά από την προεπισκόπηση και τις εκδόσεις προγραμματιστών, η λειτουργία εστίασης του iOS σάς επιτρέπει να περιορίσετε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε από όλες εκτός από επιλεγμένες επαφές ή εφαρμογές, δίνοντάς σας ένα κομμάτι χρόνου χωρίς περισπασμούς για να εστιάσετε στη δουλειά σας ή σε οποιαδήποτε εργασία έχετε μπροστά σας. 

Σύμφωνα με την Google, αυτή η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στους Gmail τις επόμενες εβδομάδες, οπότε ελπίζουμε ότι η αναμονή δεν θα είναι πολύ μεγάλη μέχρι να έχετε αυτή τη δυνατότητα στα χέρια σας για να την απολαύσετε εάν δεν είναι ήδη διαθέσιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *