Nvidia: Μόλις δύο GPU AI μπορούν να κάνουν καλύτερο σχεδιασμό chip σε λίγες μέρες από ό,τι κάνουν 10 άτομα σε ένα χρόνο

Nvidia: Μόλις δύο GPU AI μπορούν να κάνουν καλύτερο σχεδιασμό chip σε λίγες μέρες από ό,τι κάνουν 10 άτομα σε ένα χρόνο

Η Nvidia κάνει GPU και διάφορα άλλα τσιπ και η εταιρεία είναι επίσης ένας από τους πρωτοπόρους και σημαντικός παίκτης στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI ). Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία παντρεύει τα δύο και φτιάχνει AI σχεδιασμού τσιπ που μπορούν να κάνουν τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, κυριολεκτικά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δήλωση του Bill Dally, ο οποίος είναι ο Chief Scientist και Senior Vice President of Research στη Nvidia, η εταιρεία έχει αρχίσει να σχεδιάζει τσιπ χρησιμοποιώντας μια αυτόματη τυπική γεννήτρια διάταξης κυψελών που ονομάζεται NVCell, που όχι μόνο ασκούν κριτική και βρίσκουν ελαττώματα σε ανθρωπογενείς διάταξη τσιπ, αλλά μπορεί επίσης να σχεδιάσει τα δικά του τσιπ και με ρυθμό πολύ πιο γρήγορο από ό,τι οι άνθρωποι. Προφανώς, χρειάζονται μόνο δύο GPU για να γίνει το 92% της εργασίας σε λίγες μόνο ημέρες που ολοκληρώνουν 10 άτομα σε περίπου ένα χρόνο.

Να τι λέει ο Dally για το NVCell:

Αυτό κάνει δύο πράγματα για εμάς. Το ένα είναι ότι είναι μια τεράστια εξοικονόμηση εργασίας. Είναι μια ομάδα 10 ατόμων που θα χρειαστεί το μεγαλύτερο μέρος του έτους για να μεταφέρει μια βιβλιοθήκη νέας τεχνολογίας. Τώρα μπορούμε να το κάνουμε με μερικές GPU που λειτουργούν για μερικές ημέρες. Τότε οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν σε εκείνο το 8 τοις εκατό των κυττάρων που δεν έγιναν αυτόματα. Και σε πολλές περιπτώσεις, τελειώνουμε με καλύτερο σχεδιασμό επίσης. Είναι λοιπόν εξοικονόμηση εργασίας και καλύτερο από τον ανθρώπινο σχεδιασμό.

Ωστόσο, η Nvidia δεν είναι η μόνη που εντυπωσιάζεται από τις δυνατότητες σχεδιασμού τσιπ της AI. Πέρυσι τον Ιούνιο, η Google είπε επίσης κάτι παρόμοιο καθώς εντυπωσιάστηκε πολύ από το πόσο καλά πήγαινε η ενισχυτική μάθηση όσον αφορά τη δημιουργία διάταξης chip.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *