Η Apple διέκοψε τη λειτουργία του διακομιστή macOS

Η Apple διέκοψε τη λειτουργία του διακομιστή macOS

Δεν θα σας κατηγορούσαμε αν δεν έχετε ακούσει για τον διακομιστή macOS. Η εφαρμογή των 20 δολαρίων ζούσε στα βάθη της σουίτας λογισμικού της Apple και επέτρεπε δυνατότητες διαχείρισης συσκευών σε άτομα που θέλουν να κυβερνήσουν το υλικό Apple τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο μόλις και μετά βίας μιλά για αυτό και τώρα, αποφάσισε να διακόψει επιτέλους το macOS Server.

Το σκεπτικό της Apple για αυτήν την κίνηση είναι ότι οι ναυαρχίδες του macOS Server, όπως ο διακομιστής προσωρινής αποθήκευσης, ο διακομιστής κοινής χρήσης αρχείων και ο διακομιστής Time Machine είναι ήδη διαθέσιμα στο macOS High Sierra και αργότερα χωρίς επιπλέον κόστος, και ως εκ τούτου, υπάρχει μικρό όφελος από τη διατήρηση του παραμελημένου προϊόντος του ενημερωμένο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple θα συνεχίσει να πουλά την εφαρμογή $20 στο App Store της για άτομα που χρησιμοποιούν macOS Monterey. Ως εκ τούτου, η διακοπή σημαίνει μόνο ότι δεν θα προστεθούν νέες δυνατότητες.

Όσον αφορά την υποστήριξη, το Profile Manager και το Open Directory υποστηρίζονται στον macOS Server 5.12 και μεταγενέστερη έκδοση. Εν τω μεταξύ, το Xsan υποστηρίζεται επίσης στον διακομιστή macOS 5.7.1 έως και την 5.11.1 και τα εργαλεία γραμμής εντολών για τη διαχείριση Xsan είναι ήδη ομαδοποιημένα στο macOS Big Sur και μεταγενέστερα. Μπορείτε να μάθετε την κατάσταση υποστήριξης για όλες τις υπηρεσίες διακομιστή macOS στην ειδική ιστοσελίδα της Apple εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *