Η αθροιστική ενημέρωση των Windows 10 KB5012636 επιδιορθώνει ζητήματα παγώματος

Η αθροιστική ενημέρωση των Windows 10 KB5012636 επιδιορθώνει ζητήματα παγώματος

Η Microsoft κυκλοφόρησε την προαιρετική προεπισκόπηση αθροιστικής ενημέρωσης KB5012636 για Windows 10 1809 και Windows Server 2019, με επιδιορθώσεις για προβλήματα παγώματος συστήματος που επηρεάζουν τα συστήματα πελατών και διακομιστών.

Αυτή η ενημέρωση αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων μηνιαίων ενημερώσεων “C” της Microsoft τον Απρίλιο του 2022 και επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να δοκιμάσουν τις ενημερώσεις κώδικα που κυκλοφόρησαν στις 10 Μαΐου ως μέρος της ενημέρωσης κώδικα Τρίτης του επόμενου μήνα.

Οι προγραμματισμένες ενημερώσεις προεπισκόπησης “C” που δεν αφορούν την ασφάλεια είναι προαιρετικές, σε αντίθεση με τις κανονικές ενημερώσεις της ενημέρωσης κώδικα της Τρίτης των Windows. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη δοκιμή βελτιώσεων απόδοσης και επιδιορθώσεων σφαλμάτων πριν από τη γενική έκδοση και δεν παρέχουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση KB5012636, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update και χειροκίνητα «Έλεγχος για ενημερώσεις». Δεδομένου ότι είναι μια προαιρετική ενημέρωση, τα Windows δεν θα την εγκαταστήσουν μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί “Λήψη τώρα”.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση αυτής της προεπισκόπησης αθροιστικής ενημέρωσης των Windows 10 1809 από τον Microsoft Update.

“Η ενημέρωση προεπισκόπησης για τα Windows 11 και άλλες υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 θα είναι διαθέσιμη στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε η.

Διορθώσεις για προβλήματα παγώματος συστήματος

Όπως αναφέρθηκε ήδη παραπάνω, η σημερινή προαιρετική ενημέρωση των Windows 10 συνοδεύεται από επιδιορθώσεις για ζητήματα που προκαλούν το πάγωμα του συστήματος και τα σφάλματα σε ορισμένες συσκευές.

Όπως εξήγησε η Microsoft, το KB5012636 αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των συστημάτων των Windows κατά την εφαρμογή πολιτικών ελέγχου εφαρμογών του Windows Defender (WDAC) που δεν απαιτούν επανεκκίνηση.

Αυτή η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει επίσης ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει το κλείδωμα των διακομιστών καθώς το μη σελιδοποιημένο χώρο συγκέντρωσης μεγαλώνει και τελικά καταναλώνει όλη τη διαθέσιμη μνήμη. Οι επανεκκινήσεις δεν θα βοηθήσουν ούτε στην επίλυση αυτού του προβλήματος, επειδή το σύστημα θα κλειδώσει ξανά όταν προσπαθεί να επιδιορθώσει τη ζημιά.

Η Microsoft διόρθωσε επίσης ένα αδιέξοδο στο πρόγραμμα ανακατεύθυνσης WebDav κατά την ανάγνωση ενός αρχείου από το τοπικό TfsStore. Σε συστήματα χωρίς την ενημέρωση KB5012636, αυτό το σφάλμα αναγκάζει το σύστημα να σταματήσει να ανταποκρίνεται.

Το KB5012636 αντιμετωπίζει επίσης ένα ζήτημα όπου ορισμένα τερματικά Σημείων Πώλησης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σπάνιες καθυστερήσεις εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος έως και 40 λεπτών κατά την επανεκκίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *