Εργαζόμενοι της Amazon στη Νέα Υόρκη κατηγορούν την εταιρεία για αντίποινα

Εργαζόμενοι της Amazon στη Νέα Υόρκη κατηγορούν την εταιρεία για αντίποινα

Μια ανεξάρτητη ομάδα εργαζομένων της Amazon που ονομάζεται Amazonians United κατηγορεί τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι απέλυσε τέσσερις εργάτες στο Κουίνς επειδή «υποστήριξαν μια εργατική οργάνωση». Η ομάδα κατέθεσε μήνυση στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων στις 14 Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία απέλυσε τους εργαζόμενους για «διαμαρτυρία για τους όρους και τις προϋποθέσεις απασχόλησης». Η ομάδα είπε επίσης ότι η Amazon έκανε την κίνηση για να «αποθαρρύνει τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες».

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι και στο Γούντσλαντ πραγματοποίησαν απεργία τον Μάρτιο για να απαιτήσουν αύξηση μισθού 3 δολαρίων την ώρα και την επαναφορά των 20 λεπτών διαλειμμάτων ανάπαυσης. ΕΝΑ  Η αναφορά για τη διαμαρτυρία σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι κέρδιζαν περίπου 15,75 έως 17,25 δολάρια την ώρα και ότι η Amazon είχε συντομεύσει τα διαλείμματά τους από 20 σε 15 λεπτά. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του Κουίνς συμμετείχαν επίσης σε μια αναφορά που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο ζητώντας καλύτερη πολιτική για τις κακές καιρικές συνθήκες και το δικαίωμα να έχουν τα τηλέφωνά τους μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.  

Ως εργατική οργάνωση, η Amazonians United αγωνίζεται συλλογικά για καλύτερες πολιτικές που ωφελούν τους εργαζόμενους χωρίς να είναι επίσημο σωματείο. Αγωνίστηκε επιτυχώς για αλλαγές πολιτικής στο χώρο εργασίας και αυξήσεις μισθών στο παρελθόν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) πρέπει ακόμη να εξετάσει την καταγγελία του ομίλου προτού αποφασίσει εάν έχει κάποια αξία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το NLRB έπεισε επιτυχώς έναν δικαστή να διατάξει την Amazon να επαναφέρει τον εργαζόμενο στην αποθήκη του Staten Island, Gerald Bryson. Ο δικαστής τάχθηκε στο πλευρό του εργατικού συμβουλίου και συμφώνησε με το επιχείρημά του ότι η εταιρεία απέλυσε τον Bryson ως αντίποινα για τη συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία για την ασφάλεια του COVID-19 το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *