To Twitter απαγορεύει τις διαφημίσεις άρνησης της κλιματικής αλλαγής

To Twitter απαγορεύει τις διαφημίσεις άρνησης της κλιματικής αλλαγής

Την Ημέρα της Γης, το Twitter ανακοίνωσε την απαγόρευση διαφημίσεων που προωθούν την άρνηση της κλιματικής αλλαγής. Ανέφερε ότι η παραπλανητική διαφήμιση που έρχεται σε αντίθεση με την επιστημονική συναίνεση για την κρίση δεν θα επιτρέπεται στην πλατφόρμα στο πλαίσιο της πολιτικής της για ακατάλληλο περιεχόμενο.

«Πιστεύουμε ότι η άρνηση του κλίματος δεν πρέπει να δημιουργεί έσοδα στο Twitter και ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις δεν πρέπει να μειώνουν τις σημαντικές συζητήσεις για την κλιματική κρίση», έγραψαν ηγέτες από την ομάδα βιωσιμότητας της εταιρείας σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Αναγνωρίζουμε ότι οι παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή μπορούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για την προστασία του πλανήτη».

To Twitter λέει ότι θα αξιολογήσει εάν οι διαφημίσεις για την κλιματική αλλαγή παραβιάζουν τους κανόνες με βάση αναφορές από έγκυρες πηγές, όπως η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι, τους επόμενους μήνες, θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την «εργασία της για να προσθέσει αξιόπιστο, έγκυρο πλαίσιο στις συνομιλίες για το κλίμα που γίνονται στο Twitter».

Αυτή η κίνηση βασίζεται σε ορισμένα άλλα μέτρα που λαμβάνει το Twitter για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι το τέλος του 2022, το Twitter στοχεύει να χρησιμοποιεί μόνο τροφοδοσία ουδέτερης από άνθρακα στα κέντρα δεδομένων του.επίσης Εντάχθηκε σύμφωνο της ΕΕ για το κλίμα νωρίτερα φέτος. Μεταξύ άλλων, το Twitter δεσμεύτηκε να στραφεί στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στις μισθωμένες δραστηριότητές του στο μπλοκ και να αυξήσει τις επενδύσεις του στην τεχνολογία αφαίρεσης άνθρακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *