Το iOS κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, το Android εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά

Το iOS κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, το Android εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την StockApps, το iOS της Apple κερδίζει έδαφος τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει καταναλώσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς λειτουργικών συστημάτων Android. Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα της Google εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά.

Το 2018, το Android είχε μερίδιο αγοράς 77,32%, ενώ φέτος, υπολογίζεται ότι περίπου το 69,74% όλων των συσκευών στον κόσμο τρέχουν Android. Αυτό είναι σχεδόν μια πτώση 8% σε τέσσερα χρόνια. Αντίθετα, το iOS αυξήθηκε από 19,4% σε 25,49% την ίδια περίοδο.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, αλλά ο πιο προφανής είναι ότι η Apple έχει επεκτείνει σημαντικά τη σειρά smartphone και tablet. Η εταιρεία κυκλοφορεί τέσσερα κορυφαία iPhone τα τελευταία δύο χρόνια αντί για δύο και έχει ενημερώσει την οικογένεια iPhone SE της. Η παροχή περισσότερων επιλογών στους πελάτες και σε χαμηλότερες τιμές σίγουρα έχει τα αποτελέσματά της.

Παρόλα αυτά, η Apple θα δυσκολευτεί να εκθρονίσει το Android για έναν απλό λόγο – τη φύση ανοιχτού κώδικα του Android. Μόνο οι συσκευές Apple πωλούνται με iOS ενώ το Android μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες συσκευές, όχι μόνο σε smartphone και tablet. Επίσης, παρά τις προσπάθειες της Apple να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με συσκευές iOS, το Android εξακολουθεί να έχει ποικιλία στο πλευρό του, με smartphone που κυμαίνονται από $100 έως $1.000+.

Έπειτα, υπάρχει η κυριαρχία του Android σε αγορές όπου τα iPhone είναι πολύ πιο ακριβά από τους ανταγωνιστές τους. Η Νότια Αμερική και η Αφρική είναι μόνο δύο παραδείγματα, καθώς η προηγούμενη αγορά έχει μόλις 10% υιοθέτηση iOS. Αντίθετα, στη Βόρεια Αμερική η Apple απολαμβάνει περισσότερο από το μισό μερίδιο αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *