Οι εφαρμογές που αφαιρεί η Apple απο το Store της – Και γιατί

Οι εφαρμογές που αφαιρεί η Apple απο το Store της – Και γιατί

Η Apple ενδέχεται να καταπολεμήσει τις εφαρμογές που δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις. Σε ένα email στιγμιότυπο οθόνης που στάλθηκε στους επηρεαζόμενους προγραμματιστές, με τίτλο “Ειδοποίηση βελτίωσης εφαρμογών”, η Apple προειδοποιεί ότι θα αφαιρέσει εφαρμογές από το App Store που δεν έχουν “ενημερωθεί σε σημαντικό χρονικό διάστημα” και δίνει στους προγραμματιστές μόλις 30 ημέρες για να τις ενημερώσουν.

«Μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την εφαρμογή διαθέσιμη για να την ανακαλύψουν οι νέοι χρήστες και να την κατεβάσουν από το App Store υποβάλλοντας μια ενημέρωση για έλεγχο σε 30 ημέρες», γράφει η Apple στο email. “Εάν δεν υποβληθεί καμία ενημέρωση σε 30 ημέρες, η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από την πώληση.” Ενώ η Apple θα αφαιρέσει τις παλιές εφαρμογές από το App Store, τυχόν εφαρμογές που έχουν ληφθεί προηγουμένως θα παραμείνουν στις συσκευές των χρηστών.

Ορισμένοι κατασκευαστές εφαρμογών, όπως ο προγραμματιστής της Protopop Games, Robert Kabwe, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την αλλαγή. Ο Kabwe αναφέρει στο Twitter ότι η Apple απειλεί να αφαιρέσει το πλήρως λειτουργικό παιχνίδι του, Motivoto, επειδή δεν έχει ενημερωθεί από τον Μάρτιο του 2019.

Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Ελευθερίου, ο προγραμματιστής του πληκτρολογίου FlickType Apple Watch, λέει ότι η Apple κατέβασε μια έκδοση του.  Η εφαρμογή του δημιουργήθηκε ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης επειδή δεν έχει ενημερωθεί εδώ και δύο χρόνια. Όπως επισημαίνει ο Ελευθερίου στο tweet του, η άλλοτε υπερ-δημοφιλής Pocket God εξακολουθεί να παραμένει στο App Store παρόλο που έλαβε την τελευταία της ενημέρωση το 2015. Η προγραμματίστρια Emilia Lazer-Walker ανέφερε επίσης ότι η Apple αφαιρεί “λίγα” από αυτήν παλαιότερα παιχνίδια από το App Store. Αρκετοί άλλοι προγραμματιστές μοιράζονται την ίδια εμπειρία, σημειώνοντας ότι απλώς δεν είχαν τον χρόνο να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους.

Στη σελίδα Βελτιώσεις του App Store, η εταιρεία λέει: «Υλοποιούμε μια συνεχή διαδικασία αξιολόγησης εφαρμογών, αφαιρώντας εφαρμογές που δεν λειτουργούν πλέον όπως προβλέπεται, δεν ακολουθούν τις τρέχουσες οδηγίες ελέγχου ή είναι ξεπερασμένες». Δεν υπάρχει χρονική σήμανση στη σελίδα, επομένως δεν είναι αμέσως σαφές πότε η Apple δημοσίευσε ή πότε ενημέρωσε τελευταία φορά την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *