Η Meta θα ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα Στις 9 Μαΐου

Η Meta θα ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα Στις 9 Μαΐου

H  Meta θα ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα λιανικής τον επόμενο μήνα, σε ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της επιχείρησης υλικού της καθώς η εταιρεία στρέφεται προς το metaverse. Το “Meta Store” ανοίγει στις 9 Μαΐου στο Burlingame της Καλιφόρνια, κοντά στα κεντρικά γραφεία του τμήματος Reality Labs της Meta. Το κατάστημα θα παρουσιάσει τα ακουστικά VR της εταιρείας, τα γυαλιά Ray-Ban Stories και τις συσκευές Portal. και θα προσφέρει διαδραστικές επιδείξεις για τους αγοραστές.

Για τη Meta, τα φυσικά καταστήματα λιανικής έχουν σκοπό να βοηθήσουν την εταιρεία όχι απλώς να πουλήσει περισσότερο υλικό, αλλά να εκθέσει περισσότερους ανθρώπους στην τεχνολογία VR και AR. Οι επιδείξεις εικονικής πραγματικότητας στο κατάστημα θα αναπαράγονται σε μια τεράστια οθόνη LED “από τοίχο σε τοίχο” που μεταδίδει περιεχόμενο από τα ακουστικά των συμμετεχόντων. Ο Mark Zuckerberg πείραξε την οθόνη σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Σε μια ανάρτηση τη Δευτέρα, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι το νέο κατάστημα θα βοηθήσει τους ανθρώπους «να αποκτήσουν μια αίσθηση του τι έρχεται καθώς χτίζουμε προς το μετασύμπαν». Εκτός από τα υπάρχοντα προϊόντα της, η Meta εργάζεται επίσης για επαυξημένης πραγματικότητας υψηλής τεχνολογίας ακουστικά VR και πιθανώς έξυπνο ρολόι.

Αν και το αρχικό κατάστημα θα είναι κάπως μέτριο – περίπου 1.500 τετραγωνικά πόδια κοντά σε ένα γραφείο της εταιρείας – το αποτύπωμα λιανικής της Meta θα μπορούσε τελικά να είναι πολύ μεγαλύτερο. H  εταιρεία σκέφτεται να ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μια σημαντική επέκταση των φυσικών της καταστημάτων πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το ότι η Meta θα πουλήσει πολύ περισσότερες συσκευές από ό,τι είναι σήμερα. Το τμήμα metaverse της εταιρείας έχασε 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *