Η Hawaiian Airlines θα είναι ο πρώτος μεγάλος αερομεταφορέας που θα προσφέρει Internet Starlink

Η Hawaiian Airlines θα είναι ο πρώτος μεγάλος αερομεταφορέας που θα προσφέρει Internet Starlink

Η επόμενη πτήση σας στη Χαβάη μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά την πτήση. To CNBC αναφέρει ότι η Hawaiian Airlines υπέγραψε συμφωνία για να προσφέρει την υπηρεσία Starlink της SpaceX σε όλες τις πτήσεις της στο Transpacific. Πετάξτε με ένα Airbus A321neo, Airbus 330 ή Boeing 787-9 και θα έχετε δωρεάν, σχετικά χαμηλής καθυστέρησης Wi-Fi που θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο για ροή πολυμέσων και παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η Hawaiian θα αρχίσει να αναπτύσσει ευρυζωνικές συνδέσεις Starlink με “επιλεγμένα” αεροσκάφη το 2023. Δεν υπάρχουν σχέδια για προσθήκη δορυφορικής πρόσβασης στα αεροσκάφη Boeing 717 που παρέχουν πτήσεις short-hop μεταξύ των νησιών της Χαβάης.

Η συμφωνία καθιστά τη Hawaiian την πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί το Starlink. Η SpaceX υπέγραψε την πρώτη συμφωνία αεροπορικής εταιρείας νωρίτερα αυτό το μήνα με την εταιρεία τσάρτερ JSX, η οποία εκτελεί πτήσεις μικρότερης χωρητικότητας μικρότερης διάρκειας. Η Delta διεξήγαγε δοκιμές Starlink, αλλά δεν είναι σαφές εάν ή πότε η εταιρεία μπορεί να υιοθετήσει την τεχνολογία.

Η συμφωνία της Hawaiian Airlines δεν θα εγγυηθεί απαραίτητα περισσότερες δραστηριότητες κατά την πτήση για τη SpaceX. Ορισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ήδη δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου στους επιβάτες και ενδέχεται να μην βιάζονται να αντικαταστήσουν εξοπλισμό που μερικές φορές χρειαζόταν χρόνια για να εγκατασταθεί. Ωστόσο, η νέα συμφωνία δίνει στη SpaceX σημαντική βάση και δεν θα εκπλήσσει εάν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δοκιμάσουν το Starlink σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *