Η κρατική τηλεόραση λέει ότι το Ιράν απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες

Η κρατική τηλεόραση λέει ότι το Ιράν απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν είπε ότι οι αρχές απέτρεψαν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που προσπάθησαν να στοχεύσουν δημόσιες υπηρεσίες, κρατικές και ιδιωτικές.

Η έκθεση αργά την Κυριακή ανέφερε ότι το Ιράν απέτρεψε τις επιθέσεις που σχεδίαζαν να στοχεύσουν τις υποδομές περισσότερων από 100 υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Δεν διευκρίνισε ούτε κατονόμασε συγκεκριμένα παραδείγματα φορέων, οργανισμών ή υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αλλά είπε ότι τα περιστατικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Η έκθεση ανέφερε ότι άγνωστα μέρη πίσω από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο χρησιμοποίησαν Πρωτόκολλα Διαδικτύου στην Ολλανδία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να οργανώσουν τις επιθέσεις.

Το Ιράν κατά καιρούς ανακοινώνει κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την Ισλαμική Δημοκρατία, καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αγωνίζονται να αναβιώσουν μια τετριμμένη πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Τον Οκτώβριο, μια επίθεση στο σύστημα διανομής καυσίμων του Ιράν παρέλυσε τα πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε μεγάλες ουρές θυμωμένων αυτοκινητιστών που εγκλωβίστηκαν σε μεγάλες ουρές και δεν μπορούσαν να λάβουν επιδοτούμενα καύσιμα για μέρες. Τον Ιούλιο, μια κυβερνοεπίθεση στο σιδηροδρομικό σύστημα του Ιράν προκάλεσε χάος και καθυστερήσεις στα τρένα.

Το Ιράν αποσύνδεσε μεγάλο μέρος της κυβερνητικής του υποδομής από το Διαδίκτυο αφού ο Stuxnet – που ευρέως πιστεύεται ότι είναι κοινό δημιούργημα ΗΠΑ-Ισραήλ – διέκοψε τις ιρανικές φυγόκεντρες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *