Η ΕΕ προειδοποιεί τον Έλον Μασκ ότι το Twitter πρέπει να ακολουθεί τους τοπικούς κανόνες περιεχομένου για να αποφύγει την απαγόρευση

Η ΕΕ προειδοποιεί τον Έλον Μασκ ότι το Twitter πρέπει να ακολουθεί τους τοπικούς κανόνες περιεχομένου για να αποφύγει την απαγόρευση

Ο Έλον Μασκ μπορεί να αγοράζει το Twitter για να χαλαρώσει τον έλεγχο του περιεχομένου του, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ελεύθερος όσο θα ήθελε.Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Twitter του Μασκ θα εξακολουθεί να υπόκειται στους κανονισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες που διέπει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Ο αρχηγός της Tesla είναι “καλοδεχούμενος”, αλλά “υπάρχουν κανόνες” που πρέπει ακόμα να ακολουθήσει, είπε ο Breton.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες απαιτεί από το Twitter και άλλες εταιρείες διαδικτύου να κοινοποιούν τον τρόπο με τον οποίο περιορίζουν τους ψευδείς ισχυρισμούς στους ιστότοπούς τους. Απαγορεύει επίσης διαφημίσεις που στοχεύουν ανηλίκους καθώς και συγκεκριμένες εθνότητες, πολιτικές πεποιθήσεις, θρησκείες και σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Οι εταιρείες πρέπει επίσης να μοιράζονται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα συστήματα συστάσεων τους, να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις χωρίς προφίλ και να μοιράζονται δεδομένα με ερευνητές. Κάθε εταιρεία που δεν συμμορφώνεται κινδυνεύει με πρόστιμα έως και έξι τοις εκατό του παγκόσμιου τζίρου και, εάν αρνηθεί να αλλάξει, με απαγόρευση της ΕΕ.

Δεν είναι σίγουρο πώς ο Μασκ θα αντιμετωπίσει την προειδοποίηση. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η αυτοαποκαλούμενη «απολυτελιστική» προσέγγιση του Μασκ για την ελευθερία του λόγου θα έλθει σε σύγκρουση με την πολιτική πραγματικότητα παγκοσμίως, όχι μόνο με την ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο τιμωρεί τις εταιρείες που αποτυγχάνουν να περιορίσουν το περιεχόμενο που θεωρείται επιβλαβές και είναι αμφίβολο οι αυταρχικές χώρες όπως η Ρωσία θα επέτρεπαν στο Twitter χωρίς βαριά λογοκρισία, αν και καθόλου. Ο Μασκ μπορεί να πρέπει να αποδεχθεί ότι κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο έντονοι όσο είναι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *